Elképzelhető, hogy azért szól gyengén a végfok, mert
egyszerűen telefonról kapja a jelet?
Figyelt kérdés
Vásároltam egy The T.amp e400-as erősítőt a két 150w-os hangfalamhoz. Telefonról RCA-Jack kábelen keresztül kapja a jelet, de maxon is alig van basszus, mintha csak magas lenne, ez azért van, mert gyenge a jel vagy mert rossz a végfok?
Fura, mert a teló füleskimenetének pont túl kéne hajtani a végfok vonalbemenetét. Próbáld ki egy mixeren keresztül is, elvileg az lenne a normális setup.
És hát a telóról szóló hanganyag minősége is fontos, spoti és yt eleve rosszabb. Úgyhogy CD és mixer a jó tesztkörnyezet.
2022. máj. 19. 23:24
2/8 A kérdező kommentje:
Yt-ról szólt, max-on a telefon és a végfok, így a jel visszajelző már elkezdett villogni. Hangerő van, de mély nincs és a hangfal mélyhangszórója is alig mozog.
2022. máj. 19. 23:33
3/8 anonim válasza:
Akkor a jelerősség oké. A yt biztosan ócska, és a telefonba épített D/A átalakító csipek is általában gyengécskék. Eleve füleshez vannak tervezve.
Muszáj lesz más forrással is kipróbálnod a rendszert, ahol a jelút minden eleme "elég jó". A CD ilyen, de kipróbálhatod DJ pulttal, vagy akár egy laptoppal+hangkártyával is. A lényeg, hogy CD-nél rosszabb minőség ne legyen, tehát gépről se mp3at játssz le, hanem tömörítetlen fájlt.
És nem írtad, milyen hangszóróid vannak. 15-ös mélynyomó alatt vszeg nem fogsz gyomron ütős basszushangot kapni egy átlagos cuccból. Vannak jó mélyhangszórók kisebb méretben is, de a nagy energiájú basszushoz általában kell a nagy felület.
2022. máj. 20. 01:08
4/8 anonim válasza:
Köss rá egy fülhallgatót is a bemenetre egy elosztóval.
2022. máj. 20. 01:19
5/8 A kérdező kommentje:
Pulttal nem tudom kipróbálni, mert nincs, laptoppal próbáltam, de azzal még inkább eltűnik a mély. Próbáltam virtual DJ-ben állítani a mélyen, de ilyen magas basszusa lett (ez így nem tudom mennyire érthető, mintha a 2.1-et mélynyomó nélkül használnám). Korábban a két hangfalat egy kínai erősítő panellel és egy előerősítövel használtam és azzal volt rendesen mély, nem volt szükség mélynyomóra. De az e400-tól többet vártam volna...
2022. máj. 20. 09:37
6/8 anonim válasza:
Köss rá egy fülhallgatót is a bemenetre egy elosztóval.
2022. máj. 20. 10:28
7/8 anonim válasza:
Még egy futó ötlet, de nem néztem utána a végfoknak jobban: nincs benne valami biamp mód, ami külön kezeli a mélyeket és magasakat? A hamgfalakban nincs crossover, illetve a full range bemenetre dugod a végfokot?
2022. máj. 20. 10:33
8/8 A kérdező kommentje:
A hangfalakban van hangváltó! Lehet a végfok elé is kellene egy keverőpult hangszínszabályzóval. Egyébként a végfok hangosabb, mint a kínai erősítő plusz előerősitő, de ezek szerint annak a kínai előerősitőnek a hangszíndzabályzója ennyi pluszt tud.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!