Milyen hangfalat ajánlotok, ami bitang szépen szól?
#1-es hangfalai jók, de igazából közeltéri stúdiómonitorok, azaz nem biztos, hogy háztartási üzemre valók, ahová pl. kapásból nem kell aktív hangfal, hiszen sok hifi erősítőnek nincs vonalkimenete.
Kérdezőtől kellene több info: milyen felhasználásra, milyen zenéhez kell, mekkora a szoba, milyen erősítőd van, illetve polcra, padlóra vagy állványra tennéd a hangfalakat?
Amúgy tele van a FB marketplace jobbnál-jobb használt hangfalakkal, ezért a pénzért príma cuccokat lehet kapni.
Hangfal és hangfal között nagy a különbség, de az is nagyon fontos hol lesz. Ahol 80nm van egyben kemény felületekkel, csupasz falak, járólap.
Vagy sok bútor, fa könyvespolcok, szőnyeg. Utóbbiban jóval jobbnak fogod érezni a hatását.
Másik a helyiség mérete. Kis szobába nem kell nagy láda de egy 80nm -re egy polc sugárzó kevés lesz.
Plusz kell -e erősítő vagy milyen erősítő van.
Mert ezek se mindegy hogy mi mivel. Vagy legyen aktív a hangfal.
TV -hez, számítógéphez, kimondottan zenéhez.
Na de pl:
Kedvencem sajnos drága Dali Oberon 1, sajna pont a duplája a keretnek.
Na de hogy ne maradjunk Dali nélkül a
Dali Spektor 1 75k környékén kelleti magát.
Dali Spektor 2 110k már sajna
Modern zenéhez az egyik legjobb a Klipsch
Klipsch R-41M most 85k ról 65k ért elérhető.
(Ennek van egy egyel nagyobb verziója is, és mindkettőből van egy Aktív hangfalas verzió, én azokat szoktam javasolni mindenkinek :) Az sajna 150 és 200)
Aztán jó kis darab még a vörödfedél:
Wharfedale D320 ha épp van 70-75k ért.
Acoustic Energy AE100 100k helyett most 7ök ért
Egy kis különlegesség a végére a
Fyne Audio F300 ez 90k
Ha modern zene kell sok mély akkor Klipsch nincs is kérdés.
Ha magamnak vennék én Dalit vennék, de nekem már van egy pár dalim :)
NA meg egy pár aktív klipsch is. :)
Ha tudod érdemes elmenni egy szalonba bejelentkezni és hallgatózni, mert egyik lehet nem tetszik míg a másik meg igen.
Használtan ahogy előttem írták pedig lehet kincseket lőni.
Persze mindezek beltéri hifis hangfalak.
Jesszus máriusz!
Ahogy látom nagyon nem vagy egy hullámhosszon a válaszolókkal!
Ezt a borzadályt ami kb 20W-ot ha tud (nem mint ha ez lenne a lényeges problémája) 500 Ft-ért nem venném meg!
Nézd csak meg ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=-1Wx4cAeXQ0
A FENTON "márka" igen nagy hírű.
Híres pl. arról, hogy a csöves erősítője (TA60) nem csöves. Az elektroncsövek csak díszítő elemek :)
Az ilyen sz.r - sz@rok miatt mennek tönkre az olyan márkák mint az Onkyo épp most.
(Nem a vevő a hibás hogy léteznek vackok a piacon és sajnos bedől a kamuknak, hanem a kamu márkák)
Szólni szólnak valóban... Szépen?
Szerintem (és nem akarok megbántani senkit de) ennél egy régi vintage hangfal is ezerszer jobb. Akár Videoton, vagy Orion. És azok nem kerülnek 80k ba.
De menj el egy hifi studióba és hallgasd meg azokat a belépő darabokat amiket ajánlottam vagy amiket ők ajánlanak. Aztán hallgass meg egy ilyen szipi szupit is. Ugyan azért a pénzért mit kapsz.
Jól éreztem én neked Klipsch kell.
Fiam haverjai is mindenféle sz@rt akartak vetetni hogy hú emez jó, amaz jó.
Mondtam neki hogy van egy összeg határ és azért kaphat, de jöjjön el velem hallgatózni. Egy hifi stúdióba, és ami megtetszik ott neki azt elhozzuk az összeghatáron belül.
Ő döntött, mondom nekem mindegy, csak ne valami alja izét hozzon amivel aztán kínlódunk meg nyavalyog hogy ez vagy az van, meg nem jó.
Teljesen elveszett, hozta a zenéit, tüc tüc meg minden.
Egy Klipsch R-51PM -el jöttünk haza. Ő választotta, nem hitte el nekem hogy az bitang jó. Azóta a haverok ide járnak sopánkodni. Van aki kisírta hogy neki is legyen otthon ilyen :D
Hallgatózni tök ingyen lehet és nem kell vásárolni sem. Bejelentkezni célszerű de ennyi.
Ez persze csak az én véleményem.
Sajnos olcsón jó nincs. Hifi holmikat használtan lehet olcsó venni és nyugodtan lehet, nem jellemző hogy a kilométer órájukat tekergetnék.
Én is vettem a vidi hangfalhoz egy Kenwood vintage erősítőt, a garázsba.
Úr isten milyen bintang jól szól. Szomszéd meg jön hogy már megint milyen drága hifi cuccot vettem. Majmolni akar aztán veszi az általam soha nem ismert azt se tudom milyen márkákat és panaszkodik hogy de drága volt és nem szól szépen. Rá van írva minden frinc franc az tuti. Számokban a dobozon nagyon jók.
80k ért már lehet olyat kapni ami szépen szól. Nem egy Sonus Faber, vagy Chariot, de szépen fognak szólni.
Én 80eFt-ból vennék egy pár használt Bowers & Wilkins DM601 dobozt.
Nem csak szépen szól, de bírja a gyötrést is. Hogy erre is szükség lesz, arra a Fenton szörnyűséggel való szemezgetésből következtetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!