Kazetta tartalmát hogyan lehetne gépre másolni?

Figyelt kérdés
Van kb 30db kazetta, meg egy W11-es pc vagy egy w8.1-es laptop.
2022. ápr. 11. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Magnókazettára gondolsz?

Kell hozzá egy magnódeck, és egy USB-s eszköz (külső hangkártyaszerűség), amin van "line in" csatlakozás. Ha ezek megvannak, akkor RCA kábellel összekötöd a decket és az USB-s eszközt, és szoftverrel rögzíted a jelet.

De létezik olyan kazettadigitalizáló céleszköz is, ami walkman méretű, és USB-vel egyből a gépre lehet dugni. Értelemszerűen, ez nem a legjobb minőség, de még így is jó lehet az eredmény.

2022. ápr. 11. 13:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, zene kazetták.

Még eredeti Abba kazetta is van (1983-as), kezd romlani a hangjuk, meg félek nehogy egyszer bekapja őket a deck.

Btw ahhoz hogy felvegye a pc, végig le kell játszani a kazetta A és B oldalát?

2022. ápr. 11. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

"végig le kell játszani a kazetta A és B oldalát?"

Valósidóben tudod csak rögzíteni.

2022. ápr. 11. 14:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el az Emlékmentő Kft.-hez, ők pont ezzel foglalkoznak, digitalizálás - kazettáról CD-re, DVD-re másolás. Arról pedig ugye már pikk-pakk megy a dolog.
2022. ápr. 11. 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Műsoros zene kazettát (Abba) minek??
2022. ápr. 11. 18:28
 6/8 A kérdező kommentje:

Már találtam neten digitalizálót.

#4 sajnos nem olcsón dolgoznak, legalábbis a környékemen.

Mert talán szükségem van rá, és nem szeretném hogy elromoljanak?

2022. ápr. 11. 18:52
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Ha eleve digitalizálod, akkor miért nem választasz egy körökkel korrektebb anyagot a neten? Tényleg nem értem.
2022. ápr. 11. 18:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Rengeteg olyan kazetta van, ami utólag lett felvéve(max 10 eredeti van), legtöbbjükön nincs felirat, shazam nem ismeri fel őket, címüket én sem tudom(amikor azok a zenék készültek, még nem is éltem :D), így marad az, hogy lementegetem a hallgatható kazikat. Sajnos sok kazetta Maxell meg egyéb noname márkájú, amiken azért érződik az a 30-40 év, ellenben a tokban tárolt Sony-kal.

Jah és találtam tisztító kazit is :D

2022. ápr. 11. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!