Set-top boxhoz (Wayteq HD-95CX) scart-tal csatlakoztatott VCR-ről VHS-átvétel lehetséges? (a STB-hoz csatl. pendrive-ra) Vagy csak tv-adást lehet rögzíteni vele?
Ha a set-top a rákotott (analóg)VCR jelét képes digitálisan továbbítani (mondjuk DVI-D , HDMI, display port kimeneten), akkor nagyon jó esélyed van rá, hogy képes ezt rögzíteni is (hiszen akkor biztos, h van benne analóg--> digitális átalakító)
De még ez se garancia. Mint ahogy Windows phone is rendelkezett WIFIvel és USB csatival, mégsem tudtam WIFI acces pointként használni PC-vel. Az Androidos telefonomat igen
" Windows phone is rendelkezett WIFIvel és USB csatival, mégsem tudtam WIFI acces pointként használni PC-vel."
Ez nekem működött problémamentesen.
Nem. Az a scart csak kimenet, ezek nem digitalizáló cuccok. Még a retkes samsung lapostévén sem lehet eljátszani azt, hogy kimenetként funkvionáljon a scart.
Csak a DVB-T DVB-C tv jeleket lehet rögzíteni usb-re, nehogy jól érezd már magad. :(
Köszönöm a válaszaitokat. Sejtettem, hogy a scart nem digitalizálásra való, de reméltem, hogy a STB belsejében van egy átalakító. Mindenesetre a rákötött VCR-re egyáltalán nem reagál.
Akkor tehát a VHS-digitalizáláshoz "USB video-digitalizáló" eszköz szükséges, amit még egy scart-RCA adapterrel is meg kell toldani? Milyen átvételi minőség várható egy ilyen cucctól? (ami az analóg oldalt illeti: az archiválandó VHS-felvételek kiváló minőségűek, a képmagnó hibátlan)
Hátul: 2 scart [AV1 (TV), AV2 (Decoder)], piros-fehér RCA hangkimenet (sárga video nincs), RF OUT, antenna. Elöl: sárga-piros-fehér RCA A/V csatlakozók, de gondolom ezek bemenetek.
50-60 kazettányi anyag, többségében 240 perces VHS-eken...
https://www.youtube.com/watch?v=ZKj7tyGncEc
Egy ilyen bigyót vegyél, pár ezer Ft, aztán meglátod, hogy megfelel-e neked vagy sem. Irglmatlan sok az anyagod, rengeteg winchester kell hozzá, és nagyon dolgozd ki a felvételi metodikát. Próbáld körbe a formátumokat, tömörítést, méreteket. Legegyszerűbb, ha felvételkor azonnal darabolod is az anyagot, s nem utólag szabdalod a kazettákat. De lehet, hogy az a jobb megoldás, ha felveszed előbb a komplett kazettát és utána szétszabdalod.
Sok sok winchester, memória és SÖR kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!