Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Elektronikus zenekészítéshez...

Elektronikus zenekészítéshez szeretnék hangfelvevő, hangrögzítő eszközt venni, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Hangszeren zenélünk és azt szeretném felvenni, utána FL Studioval szerkeszteni.

A Tascam tudom, hogy nagyon profi hangrögzítő, viszont sokallom az árát. Milyen márkát ajánlotok? Van zenekészítésre egy meghatározott hangrögzítő, amit használni szoktak, vagy jó egy sima "mezei" rögzítő sokkal olcsóbban?

2022. márc. 7. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen hangszert szeretnétek rögzíteni?
2022. márc. 7. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Hány csatornát akarsz rögzíteni egyidőben?
2022. márc. 7. 17:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Gitár, dob (kézi), szintetizátor, ének. De főleg gitár, több gitár együtt.
2022. márc. 9. 07:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Egy csatorna is elég, ha utána össze tudom dolgozni eggyé a külön felvételeket.
2022. márc. 9. 07:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha soknak tartasz 50-70ezret egy mikrofonra, vagyis kb a keret ez alatt van, akkor nem lesz túl profi a dolog, ha ezt mind egy mikrofonnal akarod lehozni. Én azt javasolnám, ha a kézidob egy tamtam vagy ilyesmi, hogy vegyél egy elmegy kategóriás hangkártyás usb képes keverőt és egy elmegy kategóriás kondenzátor mikrofont a dobhoz( sőt elektronikus zenéhez én inkább egy fingerpados midit javasolnék).

Ennek feltétele mondjuk, hogy legyen egy legalább középkategóriás számítógéped és egy megfelelő szoftvered pl. FL studio, Ableton. Ha használt cuccokat veszel, az egész kijöhet... ha vmi 2 csatornás keverőt veszel és átdugdosod a hangszereket, hát kb 70-80ezerből 🙁 Ha a keret mindenképp 50 alatt van, talán használtan egy nem tudom milyen mikrofont, mert elektromos gitárt/basszusgitár dinamikus mikrofonnal, dobot szerintem kondenzátorossal, szintit meg szoftveresen szoktak rögzíteni. Szerintem, ha van egy közepes géped, spórolj össze 100k-t és vegyél egy 4 csatornás keverőt egy fingeres midit, és kalózkodd le az Abletont.

2022. márc. 9. 09:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, utolsó! :) Nem vagyok egy komoly zenész, eddig csak gitározással foglalkoztam. Egyenlőre kísérletezgetni, ismergetni szeretném a zenekészítést. Gondoltam, hogy spórolós dolog lesz.:)
2022. márc. 10. 13:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért javasolnám, hogy mindent szoftveresen rögzíts, mert egyenlőre, ha olcsón akarsz kijönni, több hangszerre elég jó megoldás egy audiomixer, de fontos, hogy ne legyen gagyi, mert annak a hangkártyája kezeli le a hangot. Később, ha lesz még pénzed bővítheted a repertoárt. Ja és Abletonban és Flben is vannak egész jó effektek, szóval még pedálok vagy multieffekt se kell.
2022. márc. 12. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!