Melyik fogyaszt többet?

Figyelt kérdés

A Laptop fogyaszt több áramot, vagy az asztali számítógép?

Laptop:

töltő: hama

ac input: 100-240v~

50-60hz 1.6A MAX

dc output:18-21v --- 120W max.

(19v/4.74A)

Model NO: ACHG-07

p/n:gp-achg-07

Item NO: 46554

---------------------

Gép tápegység:

InPut: 230-4.5A 50Hz9

Output:(aminek kell lenni.. 3v 5v 12v stb.)

Köszi:

Nagy X

(begyük úgyhogy mindkettő elég sokat van használva, szóval vegyük a total használatot mindkettőnél. ft-ba)(óránként)

2010. szept. 12. 12:27
 1/6 anonim válasza:

határozottan a laptop fogyaszt kevesebbet...

hogyha megnézed a töltőjét, hogy max 120W, akkor annál többet nem fogyaszthat a laptop, de az túl van méretezve, szóval agyonterhelve se érné el a 120W-ot a laptop...

az asztali tápja meg lényegtelen... az csak annyi, hogy mekkora teljesitményt tud leadni maximum (230V*4,5A=1035W valami elírás lesz) tudni kéne, hogy mi van pontosan a gépben, és akkor lehetne megmondani, hogy mennyit fogyaszthat a gép...

legegyszerűbb megoldás: veszel egy fogyasztásmérőt 3-4000ft

2010. szept. 12. 12:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Nos, az asztali géépben, van egy huh... Szóval azt olvastam, hogy alaptop minden esetben kevesebbet fogyaszt.. Ez betudható annak, hogy töltőről megy, az asztali tápegység meg zabál, és csökkent a különböző alkatrészek számára? Szóval ebből a szempontból a laptop ésszerűbb de, mi az amiből nem? Nos nézzük csak, a laptop képernyője többnyire 1024*768 felbontású, míg jobb monitoron 1600*ig állítható.(szemet is jobban rontja) A laptopot nem lehet úgy bővíteni mint egy asztali gépet, és itt akkor elérkeztem ahhoz ami az egyik leglényegesebb tnyező..(nem alap felhasználóknak/ők nem bővítgetnek/ akik amúgy is a mai laptopot veszik meg amibe a szükségesebbek megtalálhatók /wifi,talán Bluetooth,elegendő usb csat.,cd-dvd olvasó-író,monitor csat.,hangszóró-gyenge bár de van stb./)Laptop hordozható, aksi is van amitől megint kevesebb a fogyaztás, de az aksi folyamatos töltése és lemerítése(folytonos használatkor) rontja az aksit mígnem cserélni kell.. Szóval az a legjobb ha valakinek mind kettő van, de elsőnek laptopja van, mert azzal.. nos,...

:/

2010. szept. 12. 13:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Na ezt jól megmagyaráztam, de fogyasztás havonta mennyi lehet? külön-külön
2010. szept. 12. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
nekem a crt monitorom önmagába többet evett mint az egész laptopom...rohadtul utáltam
2010. szept. 12. 15:41
 5/6 anonim válasza:

alapvetően a laptop töltője, meg a számítógép tápegysége is veszteséges..... a felbontás laptopfüggő, de mostanában 1280x800 a minimum laptopnál, kisebb felbontást csak a subnotiknál láttam...

spórolós megoldás... amikor tartósan töltőről használod a gépet, és hogy ne basztassa az akksit, akkor addig kiszeded... (nyilván nem arra gondolok, hogy óránként ki-be rakosgatni, hanem tudod, hogy pl.: egész hétvégén itthon lesz a gép, megy töltőről, akkor minek bele akksi..)

2010. szept. 12. 15:46
 6/6 anonim válasza:
"Laptop hordozható, aksi is van amitől megint kevesebb a fogyaztás," az, hogy van benne akksi, attólmég ugyanannyi lesz a gép fogyasztása....
2010. szept. 12. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!