Saját készítésű hangszórónál, 7.1 rendszerhez, milyen paramétereket kell figyelembe venni?
Nehéz ügy.
A doboz méretét (űrtartalmát), felépítését (zárt, reflex, trans.line, stb) rezonancia frekvenciáját.
A hangszórók teljesítményét, impedanciáját, érzékenységét, méretét, egyéb paramétereit.
A hangváltó fajtáját és meredekségét (aktív, passzív)
Könyv: H. H. Klinger - Hangdobozépítés
Hamarosan újra kiadják, de van ahol letölthető.
Sajnos sok pénzt bele lehet ölni és elmarad a hatás. Vagyis nem egyszerű megcsinálni. Persze lehet jó hangfalakat csinálni, de nem biztos, hogy elsőre sikerül és olcsóbb lesz, mint, ha gyárit vennél.
Ez csak infó és nem akarom elvenni a kedved. Anno én is készítettem házimozihoz mélyládát. 2 db 30 cm-es mélysugárzóval. Nagyot szólt meg minden, de mikor vettem egy gyári aktív Magnat Sub-ot, 1 db 30 cm-es hangszóróval, komolyabban szólt mélyebbre ment, stb, mint a it kreáltam.
Valóban a zárt dobozzal lehet kevésbé mellé lőni.
Ami kb annyit tesz, hogy nem 30 oka lehet annak hogy nem lesz jó, hanem csak 28... :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!