A Bluetooth fülhallgató tényleg kárt tehet a bankkártyában?
Az a helyzet hogy vettem a barátomnak egy Bluetooth os fülhallgató t&a leírásában benne van hogy mágneses és hogy ne tegyem közel a bankkártyához meg ilyenekhez mert kárt tehet a bankkártya ban meg az egyéb kártyákban Ez igaz?
mert most nagyon félek hogy szart ajándékoztam a barátomnak
A mágneses tér ami elég erős, kárt tehet a mágneses elven működő adathordozón tárolt adatokban. Ez fizikai tény.
Tény továbbá, hogy a fülhallgatóban van mágnes ami mágneses teret hoz létre maga körül.
A mágnescsíkos kártyán tárolt adatokban így tehet kárt. De manapság a bankkártyákon chip-ek (is) vannak, a leolvasók ezt használják. A chip adataiban nem tesz kárt a mágnes.
Ha rendes kártyatokban tartja a barátod a kártyáját, nem tehet benne kárt
Már persze ha mindenképpen egy zsebben szeretné tárolni a kettőt
A bankkártya mágnescsíkjában tesz kárt. Ha! Ha kárt tesz. De nem valószínű.... ahhoz nagyon sokáig kellene közvetlenül egymás mellett tárolni őket.
Ma már minden bankkártyán van chip és NFC is, tehát a háromból kettő leolvasási módszer megmarad azután is ha a mágnescsík már nem működik.
Szóval ne aggódj, nem adtál sz.rt a barátodnak.
Nem. A fülesekben nagyon pici mágnesek vannak. Nagyon hosszan kellene egymás mellett lenniük, hogy kárt tegyen a e kártya mágnescsíkjában.
De ahogy írtam, csak a mágnescsík mehet tönkre. A kártya maga használható marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!