Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Drónhoz kötelezően kell venni...

Drónhoz kötelezően kell venni a DJI Care refresh plant? több lenn

Figyelt kérdés
Tehát ma jött me a DJI Mini 2 drónom, és első indítás előtt mindent elolvastam, de erről szó sem volt, hogy kell ez a care refresh, csak aktiválni kell a DJI Fly alkalmazáson keresztül. Ez meg is történt, de ezután ráment a dji weboldalára, és aztán a dji care refresh ajánlatokat mutatta (nem olcsók), és még csak ki sem tudtam lépni az oldalbol, mert eltűntek a vissza/kilépés gombok (samsung galaxy a20e). Tehát mintha kötelezne a megvételére...

2022. febr. 11. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell. Azért erőltetik, mert az nekik bevétel. :)

Ha nem vásárolod meg, akkor sincs semmi, csak vigyázz jobban a drónra, mert ha lezúzod, akkor te fizeted egyben a javítást. A Care-val meg jóval olcsóbb a csere.

Nekem volt Minim és Air 2-m is, egyikra sem vettem Caret.

2022. febr. 11. 22:37
 2/5 A kérdező kommentje:
na, elindult, tényleg nem kellett hozzá a care refresh. Namármost, először no gps hibát irt ki, de azt kikapcsoltam, igy azt tanácsolta repüljek ovatosan, és igaz is volt, mert gyorsan felemelkedett, és imbolygott össze-vissza, pedig azt hittem, lebegni fog. Megnyomtam az rth (hazatérés) gombot a kontrolleren, de nem működött. reagált rá, de nem indult a kiindulási pontra vissza, csak állt egyhelyben (sodrodott kicsit). Amugy házban próbáltam ki, kicsit sötét volt, lámpám nem a legerősebb, ezért lehetett? vagy kint kellett volna kipróbálni?
2022. febr. 13. 00:27
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

jajajjj... itt gondok vannak!

Olvasd el a használati útmutatót alaposan!!

Ez nem egy telefon amit előveszel a zsebedből, lősz vele egy képet, aztán visszateszed. Nem véletlenül kötik vizsgához a drónok használatát. Ha nem is vizsgázol le, mindenképpen javasolt alaposan felkészülni a drón üzemeltetésére!

Lakásban hogyan várod el hogy legyen GPS jel? Nem csoda hogy nem talált semmit. Még nálam a fa tetőn keresztül sem talál csak 1-2 műholdat....

Ha a GPS ki van kapcsolva hogyan várod el hogy működjön a z RHT? Nem tudja a drón hogy hol van akkor hogyan menjen vissza bárhová is? De ez csak teoretikus kérdés, mert ha elolvastad volna az útmutatót, akkor tudnát, hogy a home pointtól 20 méteren belül nyomott RTH esetén nem fog visszatérni a home ponitra hanem leszáll. Ezzel nagyon megszivathatod magad, mert ha egy víz felett szórakozol vele, akkor kérdés nélkül beleteszi magát a vízba. Esetedben pedig jobb is hogy nem történt semmi, mert első megmozdulásra felemelkedik az beállított RTH magassára és azon tér vissza a home pointra. Tehát itt belecsattant volna a mennyezetbe.

Persze hogy imbolyog, nem fog stabilan állni egyik drón sem, csak úgy látszik ha elég magasan van :D Akkor a kis mozgásokat nem látod. A GPS sem centi pontos!

A talajhoz közel az alsó szenzorát használja (más nincs is neki) arra hogy megállapítsa mennyit mozdulet el és merre. Így muszály neki kicsit imbolyognia hogy lássa merre megy. Illetve ilyen kis helyen a saját maga által keltett légörvények is taszigálják. Olyan drón nincs ami úgy áll a levegőben mint a szög.

Főleg ha attitude módba tetted! Akkor nem is pozicionál magán semmit. Arra megy amerre irányítod te!! És nem is fog fékezni semi. Ha megindítod valamerre, akkor szépen a levegőben tovább fog "csúszi" mintha jégen menne. Te meg, mivel fogalmad sincs mit csinálsz csak nézed ahogy belecsúszik a szekrénybe... Komolyan kérdem miért állsz neki reptetni ha fogalmad sincs mit csinál a gép és mit csinálsz te??

Tanulj, olvass, nézz youtubeon videókat hogy hogyan kell ezt csinálni és egy nagyobb üres terepen próbálgasd a gépet. Care nélkül k.va drága lesz a gyakorlás!!

2022. febr. 13. 10:57
 4/5 A kérdező kommentje:

de hogyhogy nincs gps mikor ott van a kistérkép a bal alsó sarokban a dji flyban, ahol utcára pontosan kijelezte hogy hol vagyok (házat is). Tehát ott van gps, csak dronnak nem elérhető vagy mi?

Azért nem akarom kipróbálni kívül mert félek valaki feljelent/bajom lesz belőle. Konkrétan semmi papírom nincs rá, szlovákiában élek, de szlovákul nem tudok, tehát még vizsgát sem tudnám megcsinálni ha kéne...

2022. febr. 13. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugye te tetted fel ezt a kérdést is?

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..

A telefonodon van gps amive megtalálja a helyed amit mutat a térképen.

A drónnak is van saját gps modulja, de az kicsit másként működik. Megbízható és erős jel kell a megfelelő pozocionáláshoz, amihez 12-15 műholdat kell látnia. Ez beltérben lehetetlen!

Menj ki a település mellé a kukoricafölde, ott nem fog senki cseszegetni.

Egy ilyen drónt beltében nem lehet, nem szabad használni.

2022. febr. 13. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!