Hogy látjátok: Hogyha 96 bitsebességű mp3-akat hallgatok, akkor szükséges lehet a jobb hangzásminőség érdekében ennél drágább, jobb fülhallgató?
Itt a hangsúly a 96 bitsebességen van! Akik magasabb bitsebességű mp3-akat hallgatnak, azok válasza nem releváns.
Azokra az mp3-akra jó lesz!
1: lehet, hogy szöveget hallgat (kabaré, hangoskönyv), annak meg elég a 96kbps és nem foglal így sok helyet.
Ez a "96 bitsebesség" mi is lenne? 96 kbps?
Stereo vagy mono? CBR vagy VBR?
Zenéhez monó 96 kbps már elég jó minőség. Sztereóhoz elég rossz (még a 128kbps is jól hallhatóan grízesen szól). Ha VBR az még egy fokkal jobb.
Sajnos vannak, amiket nem tudok nagyobb bitrátával megszerezni. Nem modern zenéket, énekeket hallgatok. De mostantól igyekszem a nagyobb bitrátájú mp3-ak beszerzésében.
Igen, szoktam hangoskönyveket is hallgatni, de zenékre, énekekre gondoltam – nem voltam egyértelmű.
Igen, Szirty kbps. Stereo.
Egyébként mi a különbség a mono és stereo között?
Köszönöm 4-es!
5-ös! Egy nem szakmai embernek el tudnád magyarázni, hogy mit jelent, amit írtál? Van Audacity-m. Mire gondoltál mit és hogyan csináljak?
"Egyébként mi a különbség a mono és stereo között?"
Hát nyilvánvalóan az, hogy a monó egy hangsávot, a sztereó meg két hangsávot tartalmaz.
Az utóbbi a térhatás érdekében jött létre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!