Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem bírja kihasználni...

Miért nem bírja kihasználni teljesen a videókártyát a CSGO?

Figyelt kérdés

Van egy laptopom, nem kifejezetten játékra van, de a CSGO gépigényével tökéletesen meg kellene birkóznia.

Ryzen 3 4300U (512mb vram integrált)

20 GB RAM 4+16 DDR4 2666mhz

RX 640 2 GB GDDR5

A játék magas grafikán is elég jól fut, de nem sokáig. Ugyanis, ahogy eléri a 79 fokot a videókártya, a GPU használat csökken és emiatt az fps is a játékban. Egyáltalán nem értem, mert nem érzem forrónak se a gépet amúgy, de más játéknál is jobban tudja kezelni és az fps is megmarad.

Frissítettem a drivert már többször is és semmi. Kipróbáltam a régi verziót, és azt, amit a Windows ajánl (az a legrosszabb). Újratelepítettem többször is és az sem segített.

Mit lehetne csinálni? Gyakorlatilag 1600x900 felbontásban nem bír 60 fpst kitolni 1-2 óráig stabilan, mert 30 perc után már csökken a gpu használat és elkezd lemenni néha 30-40re. A driver programja is írta, hogy tökéletesen megfelel a játék igényeinek.

2022. jan. 27. 11:20
 1/5 szántóvető ***** válasza:
100%

mert laptopról van szó aminek gyenge a hűtése.kis méretű ház ami rosszul szellőzik.

"Ugyanis, ahogy eléri a 79 fokot a videókártya, a GPU használat csökken és emiatt az fps is a játékban"-ennyi.

vegyél hűtőpadot alá,vagy van usb-s vákum hűtés,ezekkel próbálkozhatsz.

2022. jan. 27. 12:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, viszont a valorantnál akár 120 fpst is tud hozni, anélkül, hogy visszavenne a teljesítményből, nem értem a csgonál miért ilyen.
2022. jan. 27. 15:39
 3/5 szántóvető ***** válasza:
100%
talán az inkább cpu-igényes és kevésbé a támaszkodik grafikus vezérlőre.
2022. jan. 27. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is gyenge a hűtése a gépednek.
2022. jan. 27. 16:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, megnéztem és a hűtéssel volt a gond, volt egy hely ami eléggé beporosodott a ventilátor alatt, de most már jól fut minden, köszi.
2022. jan. 27. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!