Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen fényképezőgépet ajánlan...

Milyen fényképezőgépet ajánlanátok max 80000Ft-ig?

Figyelt kérdés

Szeretnék fényképezőgépet vásárolni ahol a fő szempontok ezek lennének:

- Sport fotózáshoz használnám pl kerékpár motorsport stb..

- Jó zoom képesség

- Sorozatfelvétel

- min 10megapixel legyen

Illetve természet fotózáshoz, makró is fontos lenne..

2010. szept. 9. 20:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Lumix-ból 86-ért 12mp és asszem 10x-es zoom, gokart képekhez kitűnő (120-nál...)
2010. szept. 9. 20:34
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyenek az igényeid, a keretösszeget srófold fel egy kicsit és vegyél pl. egy NIKON D3000-t. Azzal mindez megolgható.

[link]

2010. szept. 9. 20:34
 3/20 A kérdező kommentje:
Sajnos a keret véges :)de tetszik ez a NIKON
2010. szept. 9. 20:38
 4/20 anonim ***** válasza:
Szóval inkább kicsit még spórolj. Nekem NIKON D50-em van, ez mondjuk kissé korábbi típus, de ugyanolyan tükrös gép. Nekem akkor 150 ezerbe került, de azóta sem bántam meg. Mindent meg lehet oldani vele. A bridge gépekkel szemben itt tényleg akkor készül a kép, amikor te akarod, nem pedig majd amikor a gépnek kedve van elsülni. Sportfelvételeknél (is) ez nagyon hasznos. Ezen kívül van még pár másféle (nem is olcsó) digi. gépem, de ha valami jót, vagy fontosat kell fotózni, csak a NIKON jöhet szóba.
2010. szept. 9. 20:52
 5/20 anonim ***** válasza:

Kompakttal sportot fotózni elég necces, de tükrös gép meg nem áll meg 100 alatt (és akkor még nincs gyors, USM/HSM stb. teleobjektíved és nem tudsz makrózni).

A 10 megapixel minek? Nálunk a címlap alig több, mint 8. Ez csak marketing baromság. Full frame nélkül nincs értelme 12-nél több megapixelnek.

Biztos nem tudsz még spórolni egy kicsit, hogy beszállhass egy DSLR rendszerbe? Ez pont az a pénzhatár, hogy bármit veszel, egy év alatt kinövöd.

2010. szept. 9. 23:00
 6/20 anonim ***** válasza:
Havernak Sony HX1-e van, és elég jó gép, 9MP hála égnek, ami kevesebb zajt ígér, így is van. 10FPS sorozatkép 1 sec-ig ami szintén nagyon jó. 28-560mm-ig van, a legjobb rekeszérték az f/6.3, itt a legkevesebb a kromatikus abberráció. Ár: 93K a legolcsóbb helyen. De megéri. A többi gépről nincs tapasztalatom, csak DSLR-ekről, az nem ez a kategória.
2010. szept. 10. 01:09
 7/20 A kérdező kommentje:

Ha ilyet akarok csinálni akkor bőven ki kell tolni a határt..

Én spec ezt néztem Panasonic Lumix DMC-FZ38

De akkor még várok gyűjtök hozzá és veszek egy komolyabbat..

Külföldről nem lenne érdemesebb rendelni egyet?

2010. szept. 10. 06:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem lennél boldog a Panasoniccal egy idő után, mikor rájössz a bridge gépek szokásos nyűgjeire (késleltetett exp.)

Bizony inkább gyűjtsél még egy kicsit. Végülis a kit obival a NIKON cirka 100-105 ezer, sokkal olcsóbb most, mint 3-4 éve. Érdemes a VR-es telével együtt megvenni, úgy (arányosan) olcsóbb. Egyet azért tudnod kell, kirándulásra vinni csettegtetni súlyban nehezebb, kényelmetlenebb DSLR-t vinni, de ha a fotó minősége a fontos, nincs kompromisszum (számomra).

2010. szept. 10. 07:09
 9/20 anonim ***** válasza:

A mostani deviza árfolyamok mellett nem éri meg külföldről rendelni. Ha kevesebb lesz az euro, akkor esetleg lehet gondolkozni lengyel, osztrák, angol beszerzéssel, mert ezeknél lehet egész Európára érvényes garanciát kérni. Amcsinál nem.

Most van géped? Az sem megoldás, hogy örökké csak vársz a jó gépre és közben nincs mivel kattintgatni.

Egyébiránt ha van fotózáshoz értő ismerősöd, akkor használtan jóval olcsóbbak a dolgok!

2010. szept. 10. 07:24
 10/20 A kérdező kommentje:

Most nincs gépem de van egy ismerősöm aki Amcsiktól hozott egy NIKON-t 2 objektív jár hozzá..

de a számát nem tudom 150k akar érte kérni..

Azt tudom hogy a gép hibátlan pár fotó lett csak vele készítve..

Ezen gondolkozom..

Mindjárt bemegyek egy szakboltba és utánakérdezek ott is :)

2010. szept. 10. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!