Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért ennyire hulladék az új...

Miért ennyire hulladék az új tv-k energiaosztály besorolása?

Figyelt kérdés
Pár éve vettem egy sima ledes tv-t, annak A besorolása volt. Ma már csak E, G meg F besorolásúakkal vannak tele a boltok. Csak sima ledes tv-ket nézek, nem okost. Oké, hogy változott a besorolás szabálya, de az A-nak akkor is B-nek kellene lennie a mai szerint kb, a maiak viszont ettől is rosszabbak.

2022. jan. 12. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

tévedés

ami régen A volt, az most D

ami régen C volt, az most F

2022. jan. 12. 20:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja, én azt hittem, hogy csak 1-2-t ugrott, mintha erről lett colna szó anno, amikor bejött, akkor rosszul tudtam. Magyarul az E az jónak számít?
2022. jan. 12. 20:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt a sok ++++ ot szedték le az A után...

Azért nem csak egyett ugrott az abc...

2022. jan. 12. 20:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem lett rosszabb, csak a kategóriák változtak. Ami régen a++ volt, az most a c-d... Energetikailag tényleg lehetne A-B egy kettő tv, de sajnos szabályozták a besorolást.

off: amúgy ki az aki ez alapján vett tv-t? hűtő pl érthető, mert folyamatosan megy és sokat lehet spórolni.

2022. jan. 12. 21:12
 5/12 Vortrex ***** válasza:
100%

Amúgy teljesen igazad van, ez az új osztályozás egy galaktikus baromság a mai kínálat mellett.

Itt a varázsképlet honnan fossák ki ezeket a betűket:

[link]

Például egy 55” -os tévé akkor 'A' osztályú, ha 25W alatt marad a teljesítménye, de ha több mint 80W, akkor már 'G'. Pedig egy 55"-os tévétől 80W az egy nagyon jó fogyasztásnak számít mostanában is, a 25W pedig szinte elképzelhetetlen.

Ez ugyan az, mint az autóknál a kibocsájtási norma. A gyártók alig bírják majd elérni, és a vásárlók fizetik meg hozzá a felárat. Még pár év és bedobják, hogy csak D-osztály alatt lehet forgalomba hozni tévét, mi meg csak lesünk, hogy megdárgultak...

2022. jan. 12. 21:32
 6/12 Vortrex ***** válasza:
100%
Borzasztóan túltolták. 25W elképzelhetetlen. Csak a hangszórók és a számítógép külön-külön ennyit fogyaszt, nem hogy képernyővel együtt.
2022. jan. 12. 21:43
 7/12 A kérdező kommentje:

"amúgy ki az aki ez alapján vett tv-t?"

K.va sok az áramszámlánk, ezért valahogy meg kellene fogni. A házban egy ideje a legtöbb cucc új, viszonylag jó besorolású, ami lehet, viszont van még egy régi 15 éves tv-nk, az a régi katódsugárcsöves, )vagy minek mondják). Az sajnos sokszor napi szinten megy reggeltől estig, ha nézi valaki, ha nem, ideje lenne már lecserélni, gondolom egy bármilyen új mai tv sokkal kevesebbet fogyaszt ezeknél a régi szutykoknál.

2022. jan. 12. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
Inkább ideje kikapcsolni. Mi a szarnak megy, ha nem is nézitek?
2022. jan. 12. 22:36
 9/12 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező inkább a szokásokon kéne változtatni. Én 2 emberrel bérlek lakást, mindannyian fiatalok vagyunk, rendes asztali gépekkel, laptopokkal, kva sok okos eszközzel és még se magas az áramszámlánk.

Én max háztartási eszközöket vennék energetikai besorolás alapján, mint mosógép,sütő,hűtő,klíma,ledizzó, vízmelegítő stb.

2022. jan. 12. 23:21
 10/12 anonim ***** válasza:
89%
2022. jan. 12. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!