Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem szól az 5.1 házimozi...

Miért nem szól az 5.1 házimozim nagy része?

Figyelt kérdés
Adott egy 5 éves, de pár éve nem használt házimozi. Összekötöm rendesen, és nem szól csak a mély illetve a jobb első + bal első. youtubeon is hallgattam 5.1 teszt vidiket meg filmekkel is néztem, de semmi. optikai kábellel volt összekötve ekkor a tvvel. összekötöttem az optikai mellett egy hdmi-vel is később, így már láttam is a házimozi "appját". frissítettem stb, benyomtam a saját tesztelőjét, és szól minden ahogy kell. kilépek, és újra csak az a 3szól ami eddig. ez hogy lehet? jól van összedugva meg minden hiszen a saját progija megszólaltatja, de amint kilépek és egy filmet vagy bármi egyebet elindítok, a 2 hátsó + elöl a középső hangfal is süket. valakinek ötlet?
2022. jan. 7. 07:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A gép be van állítva 5.1-re? Anélkül nem fog szólni a középső és a hátsó, mert lekeveri sztereóra.
2022. jan. 7. 09:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a teszt programban működik, akkor a rendszer fizikailag működik.

Viszont nem fog minden 5.1 hangzással szólni, csak aminek 5.1 hangja van. Ha egy sztereo hangzású zenét vagy filmet látszol le, az csak sztereóban fog szólni, hiszen csak bal és jobb hang van benne, a másik 3 hangszórónak nincs külön hangsávja.

Lehet, hogy kell egy külön vezérlő program, vagy valamilyen rendszer szintű beállítás, ami képes a sztereo hangot (részlegesen) 5.1-ben megszólaltatni. Nézz utána a konkrét típus szám alapján a gyártó milyen drivert, beállítást, egyéb programot javasol.

2022. jan. 7. 09:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem pc-re hanem tv-re van kotve azt elfelejtettem mondani, netflixen is probaltam 5.1 hanggal filmet nezni de semmi valtozas… a taviranyitoval kellene atallitanom valamit esetleg?
2022. jan. 7. 11:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Az a gond hogy kb semmi info vagy iras a taviranyiton, probaltam atnyomkodni de semmi eredmeny :(

Nem tudom mar mi lehet a baj

2022. jan. 7. 11:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Nézd meg a típusszámot és az alapján kérdezd meg a termék gyártóját. Vagy a házimozi, vagy a tévé gyártója tud segíteni.

Esetleg a gyártó, típusszám és probléma beírásával a Google találhat neked megoldást, ha másoknak is volt ilyen gondjuk, vagy valaki közzétette a tanácsait, hogy kell ilyen problémát megoldani.

2022. jan. 7. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Youtube az csak sztereó, valódi dolby d. vagy dts tartalom kell. A többi beállítás kérdése, azt is nézni kell, hogy nem -e valami effekt módba kapcsoltad az erősítőt mert ilyenkor bizonyos hangszórók fognak dominálni. Meg kell keresni a gépkönyvét és megnézni a beállításokat.
2022. jan. 12. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs kizárva, hogy a tv-ben leadott filmek, műsorok nagy része csak sztereo hangzással rendelkeznek.
2022. jan. 12. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
A tévén a digitális hangkimenetet állítsd át passthrough módra, így a tévé úgy ahogy van kiküldi a hangsávot a házimozinak és az dekódolja. Ezzel a hangminőség is jobb lesz, mert a tévében általában gagyi DAC van és megmarad az 5.1 is, a tévé lekeveri sztereóra, mert neki csak két hangszórója van.
2022. jan. 12. 13:09
 9/9 anonim ***** válasza:
(ezzel előfordulhat, hogy a tévé hangszórója elnémul, ha Dolby Digital vagy DTS hangú műsort nézel, csak a házimozin tudod majd hallgatni)
2022. jan. 12. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!