Tetőantennával csak adást,jelet lehet fogni, vagy lehet szórni is?
Az antenna egyrészt adott frekvencián a levegö hullámimpedanciájához (kb.377 ohm) van méretezve.
Az meg pontosan elő van írva, hogy milyen frekvenciát szabad és hány mW-on használni engedély nélkül.
mhz-n nehéz lesz.
Igencsak méretes antenna kellene hozzá... :)
Elméletben nem lehetetlen, de szabályozás van a műsorszórásra,csak bizonyos frekik szabadok. Ez lesz a szűk keresztmetszet, mert ezeken pörög mindenki (CB-k, kis walkie-talkie-k stb). Szóval vszeg más megoldást érdemes keresni, vagy nagyon mélyen el kell merülnöd a témában.
Egyszerűbb magaddal vinni a jelforrást, pl. kb. minden telefonban van FM rádió és mp3 lejátszó, csak egy bt hangszóró kell, vagy füles. Végső soron egy zsebrádió is megteszi. :)
"4 hogyhogy?"
Egyszerűen úgy, hogy a mhz-es (milli Hertz, ami egy Hz ezred része ugye) frekvenciatartomány lesugárzása nem egyszerű... :)
Szóval műszaki témában a mértékegységek és prefixumok betűjelének írásmódjára figyelni kell, mert kis m, nagy M, alig van különbség.
De az egyik jelentése *0.001 a másik meg *1000000 ami nagy különbségnek mondható.
Az egyik ismerősöm anno nèha hobbiból kalózkodott..10 km-re lakott tőlem lègvonalba ès tudtam fogni a zenèlèsèt.. egy szimpla kis parasztház van lakott mezei antennát technikákat használva...
Nem tudom,hogy csinálta de ő sem használt giga antennát kiemelve stb..
Szerintem az NMHH-nál kérdezz rá!
Csak így össze-vissza ne sugározgass semmit, mert elég keményen megütheted a bokádat, meg a haverod is.
Törvények szabályozzák mit sugározhatsz. Teljesen amatőrként 8 csatornán maximum 0,5W teljesítménnyel adhatsz. De ezeket a csatornákat sem foglalhatod le órákra, napokra.
Sokkal költséghatékonyabban meg tudod oldani a zene kertbe vivését egy akkumulátoros hangszóróval.
Ha mindenképpen barkácsolni is szeretnél hozzá akkor rakd össze magad bluetooth modullal, akkumulátorral, akkuvezérlővel, meg még napelemet is tehetsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!