Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 2 szubládát hogyan csatlakozta...

2 szubládát hogyan csatlakoztassak egy 2csatornás erősítőhöz?

Figyelt kérdés

A minap kaptam a köv típusú autóerősítőt is szubládákat:

[link]

[link]

Hogyan kell bekötni a ládákat? Külön külön csatornánként vagy hídba kötve,párhuzamosan v sorosan?

2010. szept. 7. 12:58
1 2
 1/17 Jovanny ***** válasza:
Minek 2 mély? Annál nincs sztereó! :) Vagy simán csatornánként tudod bekötni őket, vagy csak az egyiket kötöd hídba. (első csatorna + második - megy a láda plusz minuszára). 2 ládát nincs értelme sorosan hídba kötni (párhuzamosan meg nem szabad, mert feleződik az ellenállás), mert ugyanazt éred el, mintha simán rákötnéd őket külön-külön a csatornákra.
2010. szept. 7. 13:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a csatornánkénti bekötést javaslod?
2010. szept. 7. 13:25
 3/17 Jovanny ***** válasza:
Igen, ha már 2 sub van. De akkor is felesleges a 2, mert nem fog jobban szólni, sőt még az is lehet, hogy elnyomják egymás hangzását, vagy torzítják egymást. Én a helyedben eladnám az egyik sub-ot, a másikat bekötném hídba, és boldog lennék. ;)
2010. szept. 7. 15:42
 4/17 anonim ***** válasza:

én 8 ohmra kötném a kettőt a köv.képp egyik láda minuszát rá a másik láda pluszára és a maradék 2 csatit meg rá az erősitő kimeneteire hidba.

ha külön külön kötöd rá azt éred el hogy sztereoba fog szólni tehát értelme nincs annak hogy két mélyed van. kivéve persze ha a fejtől eleve mono jelet adsz le az erőbe vezető rca-n

tipp: legközelebb ne hárombetűset vegyél ;D

2010. szept. 7. 15:44
 5/17 Jovanny ***** válasza:
Ez a sorba kötés. ;)
2010. szept. 7. 16:05
 6/17 anonim ***** válasza:
jaja de kihajtva nem lesznek igy a mélyek. ahoz másik erősitő kéne
2010. szept. 7. 17:02
 7/17 anonim ***** válasza:

Valüban ne 3 betűset ah írják itt. :D

Nem értem akérdést. Van egy stereo erősítőd, meg 2 subládád. Mi a gond? :D Egyiket egyik csatornára, másikat a másikra.

Nem értem miért lenne baj ha két subot használ. A ahngerő nől, vagy arról az oldalról is nézhetjük h ugyan akkora hangerőhöz nem kel annyira kihajtani a kettőt mint egyet, és akkor máris szebb ahngja lesz mert nem erőlködik annyira. Nagyon komolyn autóhifikben (milliós nagyságrend) is használnak több nyomót. Egymás mellé rakja őket, ne oltják, nem gyengítik egmyást mivel fázishelyesen szólnak, a torzításról hajlásról sem érdemes beszéni mert elhanyagolható főleg ennél a kategóriánál. Az már más h ha mondjuka csomagtartó két végébe rakod őket, össze-vissza forgatva, ott lehetnek fázisproblémák, de ha egymás mellé rakod nem lesz, vagyis lesz, de olyan minimális h elhanyagolható.

2010. szept. 7. 18:11
 8/17 anonim ***** válasza:
nembaj az ha 2 szubot használ csak ne sztereo jelet küldjön a fejből ha külön külön köti be. de fölösleges külön külön bekötni mert 8 ohmon hidba tud kb annyit az erő mint 4 ohm stereoba csatinként. és 8 ohmot tuti hosszutávon is elbirja a sal is
2010. szept. 7. 18:18
 9/17 A kérdező kommentje:
Az erősítő sztereó jelet kap csak így tudtam megoldani. Így gondolom a csatornánkénti megoldás nem biztos hogy jó lesz. Lehet maradok a hídba kötésnél. Így viszont 8ohm-ot kap az erősítő. Ez nem fogja hazavágni?
2010. szept. 7. 18:36
 10/17 anonim ***** válasza:

hallottam két olyan rendszert eddig ami 2 szubos volt

az egyik kifejezetten nem tetszett: két carpower 1502 erő meg két pio mély volt benne de az nagyon gyenge volt, vagy fázishibásan volt kötve nemtudom.

másik viszont überbrutál volt: 2 DLD DL15 egy darab Digital design Z1-ről bár ezt csak kivülrol hallottam, nem is bánom elég volt látni mit kell kiállni a kocsi kasztnijának. azzal azthiszem 149.5 körül toltak.

a pio nemtom volt-e méretve de 134re tippelném zenei hallás alapján kb annyit tudhatott max.

2010. szept. 7. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!