2 szubládát hogyan csatlakoztassak egy 2csatornás erősítőhöz?
A minap kaptam a köv típusú autóerősítőt is szubládákat:
Hogyan kell bekötni a ládákat? Külön külön csatornánként vagy hídba kötve,párhuzamosan v sorosan?
én 8 ohmra kötném a kettőt a köv.képp egyik láda minuszát rá a másik láda pluszára és a maradék 2 csatit meg rá az erősitő kimeneteire hidba.
ha külön külön kötöd rá azt éred el hogy sztereoba fog szólni tehát értelme nincs annak hogy két mélyed van. kivéve persze ha a fejtől eleve mono jelet adsz le az erőbe vezető rca-n
tipp: legközelebb ne hárombetűset vegyél ;D
Valüban ne 3 betűset ah írják itt. :D
Nem értem akérdést. Van egy stereo erősítőd, meg 2 subládád. Mi a gond? :D Egyiket egyik csatornára, másikat a másikra.
Nem értem miért lenne baj ha két subot használ. A ahngerő nől, vagy arról az oldalról is nézhetjük h ugyan akkora hangerőhöz nem kel annyira kihajtani a kettőt mint egyet, és akkor máris szebb ahngja lesz mert nem erőlködik annyira. Nagyon komolyn autóhifikben (milliós nagyságrend) is használnak több nyomót. Egymás mellé rakja őket, ne oltják, nem gyengítik egmyást mivel fázishelyesen szólnak, a torzításról hajlásról sem érdemes beszéni mert elhanyagolható főleg ennél a kategóriánál. Az már más h ha mondjuka csomagtartó két végébe rakod őket, össze-vissza forgatva, ott lehetnek fázisproblémák, de ha egymás mellé rakod nem lesz, vagyis lesz, de olyan minimális h elhanyagolható.
hallottam két olyan rendszert eddig ami 2 szubos volt
az egyik kifejezetten nem tetszett: két carpower 1502 erő meg két pio mély volt benne de az nagyon gyenge volt, vagy fázishibásan volt kötve nemtudom.
másik viszont überbrutál volt: 2 DLD DL15 egy darab Digital design Z1-ről bár ezt csak kivülrol hallottam, nem is bánom elég volt látni mit kell kiállni a kocsi kasztnijának. azzal azthiszem 149.5 körül toltak.
a pio nemtom volt-e méretve de 134re tippelném zenei hallás alapján kb annyit tudhatott max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!