Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A mai tv-ken milyen internet...

A mai tv-ken milyen internet elérési lehetőség van?

Figyelt kérdés

Van bennük modem vagy ethernet kábellel kell csatlekozni?

Böngésző is van? Egér, billentyű csatlakoztatható?

2021. dec. 20. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Modem csak a betárcsázós időkben kellett úgy 15-25 éve. A mai okostévékben általában vezetékes és vezeték nélküli hálózati adapter van. A szolgáltatótól jön egy hálózati kábel pl. egy elosztó dobozból, azt kell bedugni. Böngészés nem kifejezetten javasolt, mert alapszintű böngésző ugyan van, de valószínű, hogy gyengébb a hardver, mint egy asztali gépé. Ha van Bluetooth is, használhatsz kifejezetten tévés célra készült billentyűzetet, amin touchpad is van.
2021. dec. 20. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha internetezés a cél akkor a tv-t maximum monitorként tudnám elképzelni
2021. dec. 20. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én tévém wifiről kapja a netet.
2021. dec. 20. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:

"Modem csak a betárcsázós időkben kellett"

Az eszed tokja! A modemek a mai napig velünk vannak a kábeltelevíziós, a mikrohullámú hálózaton és az optikai kábelen elérhető internetszolgáltatások igénybe vételéhez is modeme használunk.

"Van bennük modem"

nincs

"ethernet kábellel kell csatlekozni?"

Igen, és/vagy wifi-vel. Tehát bejön az internet a modemen keresztül és vagy abból közvetlenül, vagy egy router közbeiktatásával lehet a tv-re internetet varázsolni.

"Böngésző is van?"

Van olyan amelyikben van

"Egér, billentyű csatlakoztatható?"

Sok tv-hez csatlkoztatható. sok tvben a távirányító is bluetoothos, úgyhogy már plusz kiegészító sem kell a csatlakoztatáshoz.

Viszont kettesl értek egyet abban, hogy pusztán a tvt használni - oly módon mintha számítógépet használnál - netezésre nem ajánlott. Azok a tvk amikkel már gördülékenyen lehet netezni, böngészni elég drágák ahhoz, hogy inkább vegyen az ember egy butácskább tvt és mellé egy számítógépet aminek monitoraként használod a tvt. (én is így használom)

Persze a tvn lévő appok hbo, netflix, amazonprime, stb jól működnek - általában - úgyhogy ha csak filmezés a cél akkor nem feltétlenül kell számítógép.

2021. dec. 20. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 #1 vagyok. Szerintem a kérdező sima analóg modemre gondolt, és bár nem vagyok nagy szakértő, de tudtommal nem minden eszközt neveznek így, ami internetelérést tesz lehetővé. Optikai hozzáférésnél pl. ONT, legalábbis ami nálam van. De javíts ki nyugodtan, ha tévedek.
2021. dec. 20. 19:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen Netflix, YouTube érdekelne. Az hallotam, hogy a Voda új tvbox távirányítóján van Netflix gomb. Működhet ez az én 10 éves tv készülékemen, amibe csak koax megy?
2021. dec. 20. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:
A (voda tv) boxon keresztül a tv csak monitorként funkcionál.
2021. dec. 20. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Kábeles netet ès wifis netet lehet rájuk csatlakoztatni. Ugyanakkor az èn tv-m ès szerintem a többi androidos is ( javítsatok ki ha tèvednèk lègyszi ) tudja kezelni az usb-s rj45 átalakítót is ( használtam már így ). Szóval ha okostvt veszel elvileg 3 módon is tudsz rá netet kötni. A Boxokkal ès külön vásárolható okosítókkal kapcsolatban sajnos mèg nincs tapasztalatom.
2021. dec. 21. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!