Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » HDMI vagy DisplayPort melyik...

HDMI vagy DisplayPort melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Most vásároltam egy 144hz monitort,viszont mintha DisplayPorton vibrált volna, viszont HDMI-vel jó, átt adja a 144hz-t a HDMI is?

2021. dec. 17. 19:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen verziójú csatlakozó van a monitorodon, videokártyádon és a kábel mire van validálva.

Valószínűsítem hogy a monitoron mind 2 ből olyan verzíó van ami tudja a maximális felbontás mellett a maximum frissítési számot.

Videokártyánál is arra tippelek hogy támogatja, hacsak nem nagyon régi a kártya maga.

Na a kábel az egy nehéz eset, mert nagyon kell figyelni hogy milyen verziójú kábelt veszel és az mit támogat. DisplayPort azért előnyös mert újabb sztenderd és már 2013 óta támogatja az 1440p 144hz-et míg HDMI csak 2 felett és akkor is meg kell nézni a csomagolást hogy biztosan támogatja -e.

Ha szerencséd van adtak a monitorodhoz HDMI-t és az biztosan támogatja a sebességet.

2021. dec. 17. 23:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy melyik jobb, de a HDMI mögött jóval nagyobb támogatás van mivel az van minden megjelenítőn és a legtöbb számítástechnikai eszközön. Ha veszel egy HDMIs eszközt akkor nagyon jó esélyed van, hogy más HDMIs dologkkal is működni fog gond nélkül.
2021. dec. 20. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!