Mi okozhatja, hogy amikor felállok a tv előtti fotelból, elmegy a kép 1-2 másodpercre?

Figyelt kérdés
Szóval, totál marhaságnak tűnik az egész, pedig igaz. A laptopom és a tv egy hdmi kábellel van összekötve. Mindegy, hogy a netről indítok valamit, vagy a merevlemezről, van e wifi vagy nincs, ahányszor felkelek a fotelból elmegy a kép néhány másodpercre. A vezeték kb 1 m-re van tőlem, nem lépek rá, nem érek hozzá. Ez a jelenség csak a laptopról indított filmeknél van, tv adásnál nincs, vagyis a hdmi kábelhez lehet csak köze. Semmi ötletem nincs.
2021. dec. 14. 13:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
már vártam egy ilyen videót, tényleg idiótaságnak hangzik az egész, pedig valóban ez van
2021. dec. 14. 14:41
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nem, ez nem idiótaság mint ahogy írták is ez elektrosztatikus jelenség. Valószínűleg a fotel anyagával, a ruháddal van kapcsolatban ill a túl száraz levegővel. Azt, hogy a régi készülék miért nem reagált így nem tudom, talán jobb volt az antisztatikus védelme, más volt az anyaga, érzéketlenebb volt, stb. Inkább nem találgatok, nem tudom és ennyi.:D Adja magát a dolog a fotelre teríts valami köztes anyagot ill keress más ülőalkalmatosságot, párásítsd kicsit a levegőt, használj esetleg antisztatikus szereket.
2021. dec. 15. 04:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen, a "túl száraz" levegő lehet a megoldás, ugyanis ebben a fűtési szezonban valamiért elfelejtettem feltölteni a fűtőtestek párásítóit. Most pótoltam, párásítok másképp is, remélem minden rendbe jön
2021. dec. 15. 20:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Öröm és boldogság, ez az őrítő jelenség a párásítás hatására megszűnt! Hatalmas köszönet a segítségért!
2021. dec. 16. 10:38
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
Örülök neki, hogy megoldódott. Néha a legegyszerűbb dolgok is segíthetnek. A minap két órán át kerestem a hibát, nem úgy szóltak a hangfalaim ahogy megszoktam, már mindent szétszedtem mire észrevettem, hogy nem hangfal hanem a fülem zúg.:D Egy kis fronthatás.:D
2021. dec. 17. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!