Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha jófogáson vásárolok új...

Ha jófogáson vásárolok új terméket, hogy elhet megelzőni vagy utólag tenni valamit ha hamisítványt adnak el?

Figyelt kérdés
Ingóság adás-vételi szerződés, tanuval stb mindent ledokumentálva érhet valamit? Vagy egy ilyennel előállni kapásból el is riasztja azt aki ilyet próbálna és csak az megy bele aki úgy is eredetit ad el?

2021. dec. 14. 11:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem árultam soha hamis terméket, korrekt eladónak érzem magam. De ha valaki tanúkat akar hozni meg még a születési anyakönyvimet is ki kell kérni a hivatalból egy eladás lebonyolításához akkor inkább másnak adom el a termékemet.
2021. dec. 14. 11:50
 2/6 A kérdező kommentje:
igen ez is érthető, gyakran adok el én is ez nyilván nekem se lenne megfelelő. Van esetleg más ötleted?
2021. dec. 14. 11:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Számolni kell vele és mérlegelni a kockázatot.
2021. dec. 14. 12:15
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Jófogáson alapból nem vennék új terméket. Bolti árnál max pár ezer forinttal adja olcsóbban, nekem pedig megér pár ezer forintot hogy hivatalos boltba vegyem meg a terméket, rizikó nélkül.

Ha sokkal olcsóbban adja, akkor meg eleve gyanús és sumákságot sejtek.

Pl ha van egy bolti áras 80 ezres Airpods, ő meg hirdeti 40-ért újonnan, a nyakán rá hogy copy. Ha meg árulja 70-ért, akkor is benne van a rizikó, ergo túl nagyot kockáztatok. Így inkább fizetek még +10 ezret, de biztos azt kapom amiért fizettem.

2021. dec. 14. 12:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, megfogadom a tanácsod!
2021. dec. 14. 13:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ilyenek miatt nem lehet eladni semmit.

Ha drága az a baj, ha nem drága akkor meg az.

Faterom egyszer érdeklődőtt egy telefon iránt, megrendeltem, elég soká tartott a szállítás. Egyszer mondja faterom, nézd mit vettem, ját vett egy olyat amit én rendeltem, csak az enyém másnap érkezett meg. Na ,ett egy pluszba. Meghirdettem a jófogáson. 110 körül volt a bolti ára, én 69-ért vettem, 69-ért meghirdettem. Kétféle érdeklődő volt, Az egyi a hibáit firtatta, és hogy miért ilyen olcsó. A másik meg még olcsóbban akarta.

2 és fél hónapig nem vitte senki. Felhívott aztán egy tag, hogy mi a baja a telónak. Montam neki hogy bontatlan, ott vannak a fotók. Nem akart előre fizetni, mondtam hogy utánvéttel feladom.

Úgy lett. Aztán megköszönte, mert tényleg új volt.

2021. dec. 14. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!