Mennyire árthat a monitornak a napsütés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Átrendeztem a szobát és úgy jött ki a dolog, hogy a monitor az ablak elé került. Kelet felé néző ablakról van szó, tehát a reggeli órákban lényegében telibe kapja az ablakon keresztül a napfényt a monitorom. Mennyire árthat ez hosszútávon a monitornak? Érdemes lenne-e egy kicsit még alakitani az elrendezésen, hogy árnyékosabb helyre kerüljön a monitor?2021. nov. 15. 09:57
1/8 anonim válasza:
Nem árt neki, csak nem fogod látni, hogy mi van rajta.
3/8 anonim válasza:
Azért jó ha árnyékban vannak tartva az elektromos eszközök.
Nem fog a napfénytől behalni de viszont a monitorban lévő komponensek is melegednek. Ha maga a váz is melegszik akkor többlet hő keletkezik a monitor belsejében. Ami mit tudjuk lerövidítheti a élettartalmát.
Most a téli időszakban nem lesz nagy gond a fényintenzitással mivel szűrtebb, gyengébb a nap fénye.
Viszont nyáron gondot fog okozni. Ezért majd érdemes lenne redőnyt vagy függönyt engedni, hogy árnyékos legyen a szobában
5/8 anonim válasza:
Nekem annó a déli albimban volt ilyen. A láthatósággal volt baj, mert belesütött a nap. A monitor kibírta azt a 10 évet és még mindig megvan és működik.
A napfény (uv) a műanyagokat öregíti.
Ha ezt nem szeretnéd, akkor tegyél fel uv védő fóliát az ablakra.
7/8 anonim válasza:
Kedves #5, a legócskább üveglap is kiszűri az UV 99%-át, emiatt nem lehet lebarnulni sem ablak mögött napozva. Szóval hülyeséget ne terjesszünk már és felesleges költekezésbe se vigyük bele a kérdezőt.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! A melegedés, mint probléma nekem is eszembe jutott. Amint lesz lehetőségem rakok fel karnist, függönyt, addig meg reméljük nem lesz semmi baj.
2021. nov. 16. 10:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!