Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » OLED tökéletes feketéjét...

OLED tökéletes feketéjét megéri beáldozni a nagyobb méretű Samsung Qled-ért?

Figyelt kérdés

65" és 75"-os méretekről van szó.

LG G1 és valamelyik Hasonló árú Samsung, de 75 hüvelykes méretben. Konkrét típust nem tudok mondani.

2021. nov. 12. 23:10
1 2
 11/20 anonim válasza:
65%

Hát nem tudom. Én nagyon Samsung parti vagyok, de most ilyen téren az lg-t ajánlanám.

Esetleg gyűjts hozzá valahogy. Motivaljon, hogy ezt most egyszer kifizeted és kB 5-7 évig megsporolod a mozijegyek a drága popcorn és cola árát rajta. Plusz az élmény amit ad majd...

2021. nov. 13. 14:05
 12/20 anonim ***** válasza:
65%

Ja hogy moziszoba.

Akkor nincs kérdés, OLED.

2021. nov. 13. 15:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és véleményeket! Kicsit még agyalok rajta, de úgy néz ki, hogy az LG G1 65" lesz belőle.
2021. nov. 13. 16:31
 14/20 anonim ***** válasza:

> "Nem a szünet a 2 film között fekete a fekete, hanem a brutális és pontos kontraszt."

Én elfogadom, hogy valaki az on/off kontrasztra megy rá, de azt is meg kell érteni, hogy ez csalóka. Ha mellette az ANSI kontraszt a béka segge alatt van, akkor a kép nem fog lejönni a képernyőről. Hasonlíts össze egy gyenge feketéjű, de kiemelkedő ANSI kontrasztú képernyőt, egy abszolút feketéjő, de gyenge ANSI kontrasztú megjelenítővel. Garantálom neked, hogy a gyenge feketéjűt fogod hazavinni.

Ha meg moziszobába kell a kérdezőnek, akkor el kell menni és megnézni, plusz nem árt ha kalibráltatja is, hogy kihozza a maxot a képből. De ebből az árból egyébként felsőkategóriás projektort is vehet minőségi 100"-os vászonnal akár. Sehol nem lesz kontrasztban, de mégis megeszi reggelire ezeket a TV-ket.

2021. nov. 13. 17:39
 15/20 A kérdező kommentje:
Projectoron is gondolkodtam, de a méretet beáldozom a kép minőségre. Játszani is tervezek vele.
2021. nov. 13. 17:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Játszásra tényleg nem optimális a projektor, de a képminőséggel vitatkoznék. :) De továbbra is azt mondom, hogy ha moziszobába lesz, akkor meg kell nézni élőben mindkét TV-t. Hiszen az lesz a lelke mindennek.
2021. nov. 13. 17:56
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

14: nem tudom hogy miről írsz, mert az on off feketerol nem beszéltem hanem a kontrasztrol, ami a pixelenkenti megvilagitasbol fakad. A kontraszt ami szín és fényerő eltérés ami alapján megkülönböztetunk formákat a képen. Egy igazi sötétzöld és rikító sárga között is akar.

Szóval leirhatnad hogy mit akartál mondani. Addig én nézem az oled tévét és LCD monitoron dolgozom minden pillanatban látom melyik milyen.

2021. nov. 13. 18:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el.

[link]

On/off kontraszt: A „legvilágosabb” fehér és „legsötétebb” fekete világosságának aránya. (kimásoltam, mert kifejezetten az on/off nem szerepel a cikkben, de ez a definíciója.)

2021. nov. 13. 18:19
 19/20 A kérdező kommentje:

"de a képminőséggel vitatkoznék"

Ebben az árkategóriában nem igen lehet jobb vagy hasonló képminőségű projectort venni. Az már inkább a 5000€ fölötti árkategória, de annyit már nem szeretnék áldozni rá.

2021. nov. 13. 19:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. dec. 31. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!