Miért van az, hogy egy gyári Apple Lightning EarPods hangját jobban élvezem, mint a 65 ezer forintos fülhallgatómét?
Van egy Etymotic ER2XR fülhallgatóm, ez kb. 65 ezer forintért kapható Magyarországon, és azért vettem, mert Reddit-en meg sok külföldi oldalon azt írták, hogy a legjobb In Ear Monitor az áráért. Amúgy tényleg nagyon jó és imádom, még a drága fejhallgatómat is eladtam, mert ez jobban kielégít.
Viszont az iPhone-omhoz járt ilyen gyári fülhallgató, amit gondoltam kipróbálok, és az a vicc, hogy jobban tetszik a hangja mint a drágább Etymotic-nak. Nyilván a mélyebb frekvenciák nincsenek annyira meg, de összességében például nagyobb hangerőn sokkal kellemesebb az Apple fülest hallgatni, nem olyan fárasztó a hangja.
Ez miért lehet? Az a baj, hogy nem tudtam őket azonos forrásról kipróbálni. Az Etymotic-ot egy olcsó SounBlasterX G1 7.1-es hangkártyáról hallgatom, az EarPods-ot pedig ugye az iPhone beépített DAC-járól. Lehet, hogy csak az a baj, hogy az Etymotic nem elég minőségi eszközről van hallgatva? De majd veszek valamikor egy Jack-Lightning átalakítót és kiderül, hogy iPhone-al hogyan szól.
Aiig amig ugyanarról a forrásról nem tudod kipróbálni, nincs értelme gondolkodni a kérdésen.
Amúgy jól rakod be a füledbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!