Wacom Intuos S vagy HUION H950P?
Itt van néhány érv/ellenérv mind a Wacomohoz, mivel én csak azt ismerem.
A Wacomnak van hazai szervize, szóval ha valami tönkre megy egy mondjuk egy 80 ezres táblában, nem kell kivágni a francba. Professzionális, tehát (nem konkrétan az intuosok) a drágább modellekkel, és kellő tehetséggel Disney szintű animációkat lehet készíteni. A profi digitális rajzokkal foglalkozók általában Wacomot használnak. Ha eddig Bamboot használtál, akkor ismerős a szoftver, hogy hol lehet programozni stb. Magasabb a nyomásérzékenysége mint a huionnak (ezt megnéztem nem tudom fejből). Elvileg minden eszközzel kompatibilis. Gyakran vannak frissítés, de hely és nagy driver igényes. Az intuosokhoz nem, de az intuos prokhoz már adnak elég sokféle tollhegyet. Nem szükséges kesztyűt hordani hozzá, mert a kezedet nem érzékeli (szóval ujjal nem tudsz rajzolni, de irányítani tudod az egeret a képernyőn), annak ellenére hogy a kesztyű segít könnyebben mozgatni a kezed. Nekem kifejezetten tetszik hogy vannak különböző színek, de ez nyilván nem a fő döntő szempont. USB csatlakozója van, tehát kb bármivel (amire le tudod tölteni a tábla szoftverét) össze tudod kapcsolni. Adnak hozzá ingyenes rajzprogramokat.
Drága (nem mindegyik de a professzionálisak elég borsos áruak). Néha ha a gép és a tábla frissítése nem egyszerre jön ki, összeakadhat, és össze vissza ugrláhat. Olyankor sajnos meg kell várni a frissítés (szerintem az első válaszoló is erre gondolt). Az intuos elég kicsi, a rajz felület is, de cserébe vannak programozható gombok. És a kis mérete miatt könnyen szállítható. Nekem intuos pro L van, ami azért már elég nagy, kb 35 cm hosszú, szóval ezt még éppen be tudod bedobni a táskába, de az ennél nagyobbat már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!