Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szerintetek mennyit változott/...

Szerintetek mennyit változott/fejlődött 2011 óta a VR (virtuális valóság) és az AR (kiterjesztett valóság)?

Figyelt kérdés

Akinek már régóta vannak VR szemüvegei illetve hosszú idő óta használ virtuális és kiterjesztett valóságot, annak milyen tapasztalatai vannak?

Sokat fejlődött ez a technológia?

Megéri rá beruházni egy VR szemüvegbe, vagy még gagyi az egész?

2021. okt. 15. 16:45
 1/3 Vortrex ***** válasza:
63%
Inkább az utóbbi. Tavasszal próbáltam ki egy F1 szimulátort Ocolus Rifttel és tiszta pixeles az egész, nem láttam a "távolba" hogy jobbos vagy balos lesz a következő kanyar, csak amikor már benne voltam. A hardver kidolgozottabb lett, de az élmény szerintem semmit se változott 2011 óta. Jó pofa, de pénzt nem adnék érte
2021. okt. 15. 16:55
 2/3 anonim válasza:
100%
Bátyám nem rég vett egy VR szemüveget és csak jót tudok mondani róla. Nem tapasztalok pixelességet és a fejem/szemem se fáj tőle.
2021. okt. 20. 08:11
 3/3 Sipos Noel válasza:
100%

2011 óta rengeteget változott

A headsetek képernyőjenek felbontasa több mint 2x sere nőtt

A Hz vagyis a keprissítes is 1.5x esére nőtt (72 -> 120)

Tehát sokkal élesebb és sokkal simább élmény

Már nem kellenek külső szenzorok mert már bele vannak epitve a headsetbe

Már léteznek stand alone headsetek pl oculus quest 2 ami pc vel és anélkül is tud működni

Már kábel se kell ha pc vel jatszanank mert már WiFi-n keresztül is tudunk játszani

Az oculus quest már látja a kezünket is és azzal is tudjuk irányítani

Tehát már Kontroller se kell

2021. nov. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!