ŰHogy hívják, milyen néven lehet rákeresni az olyan fényképező állványra, amivel lefele is lehet fotózni, azaz a lábak alá lógatható a kamera és a padlót veszi?
Egy szóval szerintem nem tudsz rákeresni. Az a lényeg, hogy a középoszlopot meg tudd fordítani.
Nekem Vanguard Alta Pro állványom van. Ezen nem csak megfordítani lehet, hanem el is lehet dönteni, ami tovább növeli a beállítási lehetőségeket. Nagyon tudom ajánlani ezt a típust. (Most már az újabb változatot, az Alta Pro 2-t lehet kapni, és az is kiváló) Állványok világában meghatározó név a Manfrotto. Pl. a Manfrotto 055 Alu állványokon is szabadon állítható a középoszlop. Ez is kiváló állvány. (Ár/érték arányban jobb volt a Vanguard amikor vettem, és azóta sem bántam meg)
Persze nem tudom, mennyit akarsz állványra szánni.
a függőlegesen lefelé fotózáshoz nem feltétlenül kell alul lennie a fényképezőgépnek, azt a legtöbb állványfej engedi az állvány tetején is.
annak, hogy megfordítható a középoszlop és alulra tudod tenni a gépet az az értelme, hogy nagyon alacsonyra tudod tenni a gépet, egészen a földfelszín közelébe, amit úgy nem tudnál elérni, ha alatta van az állvány, nem fölötte.
lehet hogy az állvány alá tett géppel lefelé nem is tudsz már fényképezni, mivel nem fog élességet találni, ha az objektíved közelpontja nagyobb, mint a gép távolsága a földtől.
A manfrottonak és a velbonnak is a komolyabb állványai mind tudják hogy a középső csövet fordítva is be tudod tenni, illetve vízszintesen is be lehet fogni. Plusz még a lábakat is teljesen ki lehet terpeszteni.
Persze ezek az állványok nem olcsóak. Mennyi pénzed van rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!