Mégis micsoda ez a hang?

Figyelt kérdés

Áprilisban kaptam egy elektromos zongorát ajándékba, ami nagyon jól működött egészen a mai napig, ugyanis valamiért elkezdett ilyen furcsa hangot kiadni, mikor bekapcsolom:

[link]

Ez mégis micsoda akar lenni? Valakinek van ötlete? Köszi előre is a segítséget!

2021. szept. 9. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

10: Szerintem elég reménytelen pusztán a kiadott hang alapján megtalálni egy szintetizátor hibáját. Te se gondoltad komolyan, hogy Gyakorira felteszel egy periodikus kattogást, és ebből kiderül, hogy a tápegység nem ad le elég áramot valami okból, vagy eleresztett egy forrasztás, kiszáradt egy elektrolit kondenzátor, rövidre záródott egy IC lába egy közé ékelődött óndarabkától, vagy egy feszültségtüske vitt ki valamit. Ezek mind lehetnek, és még kb. száz másik ok bármelyike. Egy elektoműszerész megnézi oszcilloszkóppal, multiméterrel, és jó esetben talán kiderül, mi van vele. Ha van rajta valami factory reset szerű funkció, én azt próbálnám először, meg esetleg szétszedném és alaposan kitisztítanám poszívóval és ecsettel. Egy MIDI kontrolleremet és sok elektronikus eszközömet így javítottam meg.

9 voltam.

2021. szept. 11. 20:59
 12/16 anonim ***** válasza:
38%
Ennyi. BTW: jápájjájí jébájjáá, jíbájjábí jóbájjáá. Jíbíjábí jóbbájjáá, jépájjábbí jébbójjááá!
2021. szept. 12. 00:10
 13/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
12%
orulj neki hogy szol
2021. szept. 12. 11:01
 14/16 Szirty ***** válasza:
77%

"Ha nem tudtok segítséggel szolgálni, csak viccelődni, akkor légyszi ne válaszoljatok."

Hát én meghallgattam a kattogásodat, de ahhoz hogy hozzájussak először ki kellett választanom a teherautókat képek közül, majd a buszokat. Le kellett "okzézni" néhány figyelmeztetést, majd utána be kellett írnom egy kriksz-krakszozott karaktersorozatot.

Utána lementettem egy .m4a kiterjesztésű file-t, amihez kellett keresnem egy programot ami hajlandó lejátszani. Ezután végighallgattam a kattogást.

Miközben te nem írtad le még azt sem milyen gyártó, típus.

Végül küldtél egy linket hogy "ilyen modell" ami egy ilyen üzenethez vezet:

"Hmm. We’re having trouble finding that site."

Ezután meg le is baxol hogy ha nem tudok segíteni akkor ne írjak!

Vedd úgy, hogy nem írtam! :)

2021. szept. 20. 17:40
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 te nagyon ráérhetsz
2021. szept. 21. 01:55
 16/16 ZOTYADEEJAY ***** válasza:
39%
Szia! Elektromos zongorán ez metronóm! A típus leírása sokat segíthetne. Neked is.
2021. szept. 21. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!