Hogyan tudom úgy összekötni a számítógépemet a házimozimmal, hogy a házimozi hangszórói szóljanak?
Van egy csomó filmem gépen amit HM-el szeretnék megnézni, de a gépemet eddig csak a tv-vel tudtam összekötni egy olyan kábellel, mint amivel a monitort dugom össze a géppel.
A dvd-n nincs HDMI bemenet, csak Scart és RCA(asszem). Nem túlzottan értek hozzá, de 1-2 ötlet kellene..:S
Újabb alaplapokon már olyan hangkártya van, amin optikai kimenet van. Egy normálisabb házimozin meg van legalább 2db optikai bemenet (le van dugózva, arról lehet felismerni). Egy 1.5m-es optikai kábel ~1000Ft, óvatosan kell bánni vele, hogy ne törjön meg az optikai szál.
Ha ez nincs is, digitális koax kimenet (narancs vagy citromsárga többnyire, de ha citromsárga, akkor lehet composit video is) még több alaplapon van. A házimozikon ilyen bemenet is szokott lenni.
Köszönöm a gyors válaszokat.
A dvd-n nincs optikai bemenet(ezen én is meglepődtem), de a gépemen van. Ezen felül a DVD RCA kimeneti színei sem a megszokottak(fehér sárga piros) hanem kék zöld piros..:S Annyira nem értek ehhez, hogy fogalmam sincs, mit csináljak..:S ha valaki tud esetleg jobban segíteni, az írna egy üzenetet?
a házimozi erősítő neve, és pontos tipuszáma sokat segítene, a válaszadásban.
(a kék zöld piros RCA aljzatok a videó RGB Be(IN) vagy Ki(OUT) meneti csatlakozók, oda audio, hang jelet NE csatlakoztass!
olyat keress a házimozi hátlapján..., (de lehet az előlapon is, már elvétve találkoztam olyan házimozi rendszerrel!)...hogy Audio IN ---általában 1 fehér (bal-oldali/J), és 1 piros (jobb-oldali/R) hang bemeneti, RCA tipusú csatlakozó aljzatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!