Hogyan tudom megelőzni a henglemez elektrosztatikus feltöltődését lejátszás közben?
Üdv!
A lemezjátszó egy nem túl drága de szerintem jó hangú készülék, nem is nagyon fog rajta elromlani semmi. Félautomata közvetlen szíjhajtással.
Lemez felhelyez, elindít, kefélés, majd lejátszás után van a problémám. A lemez levételkor szó szerint szívja magába a port.
A készüléken csak a hálózati csatlakozó van és a beépített rca csatlakozó.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Ha veszel esd levezető szőnyeget,amit használnak a gyárakban is pl,ami képes levezetni a statikus töltést,és szépen kivágod formára majd ráteszed a tányérra,akkor valószínű nem fog feltöltődni..
Csak ehhez az kell,hogy a tányér alja/teteje,plusz a lemezjátszó kasznija,ékszíjtárcsa fém legyen..
Nekem régen volt antisztatikus (bársony) kefém (kb. mint egy körömkefe)aljára folyadék került egy filcre és csak a gőze érte.
Valami ilyesmi volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!