Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem tud csatlakozni a...

Miért nem tud csatlakozni a tv az 5ghz wifire?

Figyelt kérdés

Már több mint 2 éve meg van az Lg C8 tv-m, eddig gond nélkül működött az 5ghz wifi. Viszont most meg egyszerűen nem tud rácsatlakozni mert azt írja ismeretlen hiba miatt nem jó. Elvileg még év elején írták hogy szoftverfrissítés miatt ilyen, de azóta már 2 is kijött ami elvileg javította. De még sem működik.

A 2.4ghz-ra gond nélkül tud csatalakozik.

Mi lehet a hiba?

2021. aug. 12. 12:02
 1/5 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Hát akkor szoftver probléma van. Nem is ismeri fel?
2021. aug. 12. 12:20
 2/5 anonim ***** válasza:

A routerrel tudsz figurázni egy kicsit, WPA2 helyett megpróbálhatod a WPA1-es titkosítást, a kódolással is próbálkozhatsz TKIP/AES, vagy a ccsatorna szélesség ha automatán van, azzal is lehet 40MHz vagy 80MHz fixen.

Aztán próbálj ki egy másik routert is, fordult már olyan is elő hogy minden készülék tudott csatlakozni egy bizonyos kivételével, de az sem volt hibás, mert más routerekhez az is tudott.

2021. aug. 12. 12:33
 3/5 A kérdező kommentje:

De igen felismeri, be is lehet írni a jelszót de csak tölt utána 1 percig és kijön hogy sikertelen.

A 2.4ghz-ra 2 másodperc alatt rákapcsolódik.

Próbáltam a csatornát váltani meg egyebeket de semmit nem változott, sőt még a routert is frissítettem a legújabb szoftverre.

De mondom előtte évekig jó volt csak most keveredett meg.

Próbáltam másik lg tv-vel és ott sem tudott csatlakozni, holott annál is jó volt régen.

Másik routerem nincs, így azt nem tudom kipróbálni.

2021. aug. 12. 14:12
 4/5 Morzsi007 ***** válasza:

Dhcp-t nézd meg a router beállításoknál.

Ha manuálisra van állítva a TV ip címe, tedd auto ip-re.

2021. aug. 12. 15:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Automatikusan van az ip osztás is, de végül MEGLETT a hiba!!

A router wifi beállításaiban van egy olyan pont hogy "Védett kezelési keretek" (fogalmam sincs mi ez)

És feltűnt hogy 2.4-nél ez le van tiltva, de az 5ghz-nél meg valami miatt kötelezőre van állítva, letiltottam ott is és azonnal felcsatlakozott a tv.

Nem egészen értem hogy miért volt azon, mikor soha nem szoktam állogatni semmit, csak néha frissítem a routert mert kiírja.

De mindegy is az a lényeg most már jó.

2021. aug. 12. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!