Ez milyen audio kábel lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrégiben vásároltam egy autót, melynek a kalaptartójában van két JBL márkájú hangszóró. Ezek nem működnek jelenleg, de szeretném használni őket. Két kábel lóg ki hátul, az egyik végén egy hagyományos csúszósaru van, gondolom ez egy pozitív lenne(?), illetve a másik egy általam még soha nem látott csatlakozó.

[link]

[link]

Mi lenne ez a második csatlakozó?

2021. aug. 2. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
DIN csatlakozó aljzatnak tűnik...
2021. aug. 2. 21:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Hasonló valóban, viszont pont ilyet sehol nem találok.
2021. aug. 2. 21:55
 3/12 A kérdező kommentje:
Arra tippelnék hogy esetleg hogy a képen egy 6 pines DIN anya oldala látható, viszont az az egy kiálló tű az apa oldalról tört bele.
2021. aug. 2. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Innen nézve inkább valami mutáns XLR-nek tűnik. De hát le kell követni, hogy melyik derót hova megy.
2021. aug. 2. 22:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem is leginkább egy AG6F mini XLR-re emlékeztet, csak annak az arretáló mechanikája kicsit más. A kiálló tű szerintem sem része a csatlakozónak.
2021. aug. 2. 22:18
 6/12 A kérdező kommentje:
És ez egy erősítőbe csatlakozott annó? Gondolom én..
2021. aug. 2. 22:22
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Valószínűleg akkor igen, a csúszósaru lehet a táp+, a test az gondolom valahova le volt testelve. És akkor van még a bal-jobb jelbemenet, illetve a két hangszórónak külön +/-, mivel valószínűleg hidalt végfok volt. És akkor meg is van a 6 láb.

Ez az én elméletem, de persze bármi megtörténhet.

2021. aug. 2. 22:43
 8/12 A kérdező kommentje:
És hogyha én nem szeretnék erősítőt használni jelenleg az autóban, akkor hogyan köthetem be őket? Mi kell nekik?
2021. aug. 3. 09:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Például az egy járható úgy hogy veszek két szál RCA kábelt, és a rádión lévő 2-2 RCA portba (2 jobbos és 2 balos) dugom őket, majd a két hangszóró pozitív és negatívjára kötöm őket? Persze figyelve rá hogy melyik lesz a jobb és a baloldali.
2021. aug. 3. 09:42
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Jaj! Nem. Erősítő mindenképp kell. De a rádiónak nincs már több hangszórókimenete?
2021. aug. 3. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!