Milyen televíziót kellene vásárolnom? Aggasztó az a bizonyos felhősödés es a beégés. Nemrég volt egy negatív tapasztalatom egy Samsung tv-vel,nagyon felhős volt a kép rajta a tv széleinél. Videókat láttam beégés nevű dologról és rémisztő. (?)
Nekem volt 10 éve egy Samsungom, még mindig megy és persze rosszabb már a képe, de amúgy semmi baja
aztán vettem egy Sony-t az kicsit felhősödott, de a táplja ment előbb tönkre.
Aztán most egy DualLED-es Samdungor vettem (TU8502) ez most még jó, de tuti ez is tönkre fog menni 4-5 év után.
Tedd félre a félelmeidet és vegyél valamit. Mindegyik tönkre fog menni, egyik sem fog nagypapakorodik hibátlanull működni.
Mindent úgy adnak el neked, hogy megérje nekik és haszon legyen rajta. Ha egyszer megveszed és 25 évig használod, az nem éri meg a cégeknek. Jobb nekik, ha a garancia után beadja a termék a kulcsot, akkor vehetsz másikat. Szóval számolj azzal, hogy kb 5 évig elmegy, aztán ha tovább, akkor szerencséd van.
Másrészt a technika nagyon gyorsan fejlődik és ami ma nagyon jó, 5 év múlva már elavultnak minősül majd. Nemcsak azért, mert nem elég szép a képe, hanem nem fog támogatni olyan dolgokat, amiket az újak már igen. Nekünk van otthon egy Panasonic plazmánk, ami 2008-as és hiába megy a mai napig, csak 720p-s és nincs rajta USB csatlakozó, de még egy internet elérhetőség vagy digitális hangkimenet sem, mert nem okosTV. Ma ez alap, nem is kérdés, hogy ennek rajta kell lennie a TV-n. Ki tudja, mi lesz 5-10 év múlva? Hiába lesz jó a most megvett szuper TV-d, ha a felét nem tudja majd, amit az újak.
Persze van visszaesés is, mert a 3D eltűnt a piacról, hiába sokan imádják. Nekem van itthon egy Panasonic 3D TV-m, de ha ez tönkremegy, akkor csak a vetítők tudják majd reprodukálni ezt a hatást. Bár már régóta vannak hírek arról is, hogy a 3D hatást szemüveg nélkül is lehet élvezni (a Sonynak is volt ilyen TV-je vagy 15 éve, láttam is a saját szememmel) és állítólag az új, Avatar 2 film is talán ilyen lesz. De majd meglátjuk. Mindenesetre ha ez bejön és működik, akkor talán majd a TV-k ezt is tudják majd. Ez a jövő zenéje.
Tapasztalatom ugyan nincs, de hallomásból pont a QLED hajlamos nagyon a beégésre (vagy az OLED?) - nem tudom, na mindegy, ezeket inkább nem erőltetném, biztosabb alapon sima LED-et vennék csak! A felhősödés nem tudom, hogy konkrétan mit jelent, de biztos semmi jót, Sony tv-vel amúgyis szkeptikus voltam eddig a fórumok alapján, de a #2-es most megerősített! Samsung, LG, Panasonic - mindenképp csak ezt a 3 márkát ajánlom, ha jó minőséget akarsz! Nekünk itthon 2 Samsung van, 6 évesek, képileg mindegyik tökéletes, csak valamiért mostanában a hangerő csökken le a sima tv-n, a smart-tal semmi gond! Sógoromnak 5 éves Panasonic van, és eddig az is tökéletesen működik!
Egyetértek, bár nagyjából odafigyelnek a gyártók a minőségre is, de sajnos nem annyira, mint régen, manapság inkább már a gyártási mennyiség felé billen a mérleg nyelve, akármilyen tv-t veszel, egyik sem fog évtizedekig jó lenni, előbb-utóbb mindegyik megadja magát, és bizony belátható időn belül, egyik sem szolgál ki életed végéig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!