Most jut eszembe: a másik színes képcső technológia a Trinitron.
Nem 3-as fénypontok vannak 3 ágyúval, hanem függőlegesen végigfut a 3sín egymás mellett függőlegesen. Ebből adódik a vízszintes natív felbontás.
Függőlegesen lehetne akármennyi, de a elektronsugár függőleges lefutása meghatározza.
Egy ágyú azért elég, mert a szines fénypor csíkokra + ill. - feszültséget kapcsolva, eltérítik a sugarat, akkor azt színt fogja bombázni, amit kijelöltek és akkor kapja meg a hozzátartozó fényesség jelet is.
"Most jut eszembe: a másik színes képcső technológia a Trinitron."
Szerintem inkább az in-line.
@14: ?
A 4K nem lehetetlen alacsonyabb felbontásban?
"A 4K nem lehetetlen alacsonyabb felbontásban?"
Miért? Az?
Egy konverter kell ami a régi standardnak megfelelő PAL kompozit videojelet állít elő a 4k forrásból.
Én arról beszélek hogy nézhetővé lehet tenni, nem arról hogy a CRT TV-t 4k felbontásra kényszeríted!
Beállítani akarja a 4k-t.
Ebből nem az derül ki hogy 4k felbontásban akar CRT-n filmezni.
Amúgy az egész troll kérdés, ami arra megy ki hogy flame-et gerjesszen és most a fotelben hátradőlve nézi (talán épp 4k-ban). Nem gondolod?
"Szerintem inkább az in-line."
Igaz, félrehordott a memóriám és nem néztem utána (előtte).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!