HiFi - sek! Csak szerintem röhelyes amikor valaki meg vesz egy ("hallod vettem egy ki....tt drága") harman-kardon hifi rendszert, és bluetooth transmitterrel hallgat róla zenét a telefonjáról?
Az én gondolkodásom szerint eleve a telefon nem ér fel hifi minőséggel, nembeszélve arról, hogy bluetooth transmitterrel kerül átjátszásra a hang és a bluetooth is gyengít a hifi minősítésen ilyen módon (is). Az már megint a röhej tárgya, hogy mp3-at hallgatnak rajta, esetleg spotifyt...
A legjobb nyilván az lenne, ha analóg forrásról kábellel halgatna zenét, de nyilván létezik jóminőségű digitális is. (a legegyszerűbb cd-től kezdve a DSD-ig.
Én mobilról hallgattam flac-et meg DSD-t DAC/amp+fejhallgatóval, ha minőség volt a fontos, meg most már sok zenestreamelő nyújt veszteségmentes minőséget, persze nem Bt-n továbbítani, hanem kábellel az erősítő felé. Máskor meg csak szóljon valami pl fűnyíráskor, bőven jó a zajszűrős BT fejhallgató minősége.
Ha már ennyire HIFI-ről beszélsz, a Harmann Kardon-tól sem kell azért hasra esni, egy jó ideje Samsunghoz tartozik.
Analóg jelforrás jelenleg magnószalagon vagy bakelit (vinyl) lemezen elérhető, amiket elég macera kezelni a digitális formátumhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!