Van egy power ledem, ami egy hűtőbordára van szerelve. Hogy jobb szabályozni a fényerejét? Árammal, vagy kitöltési tényezővel? Miért?
Szaggatás alatt a PWM-et érti.
Egyébként így van ahogy az első írja, így lehet a legnagyobb teljesítménnyel kihajtani a ledet.
#3 Igen tudom, hogy a PWM, magyarosítva szaggatás ;) Én arra céloztam, hogy a Power LED-et vagy hozzá való áramgenerátoros táppal használjuk, és úgy választjuk meg annak technikai parmétereit, hogy az legmegfelelőbb legyen. Vagy használunk "hagyományos" tápot, áramkorlátozó elektronikával.
Én például az alábbi tápot használtam a 10x1Wattos Cree Power LED-jeimnél, aminél maximális áramerősség/fényerő 1 Amper, vagyis 90%-on mentek, a feszültséget pedig a táp állította be hozzá, ami valahol 2-3 Volt között van (akkor persze néztem a LED-nél mennyi is ez, de régen volt, de ott is volt egy tol-ig érték)
Előbbi esetén, áramgenerátoros tápnál viszont nem lehetséges a fényerőszabályzás, amit a kérdező szeretne, mert a tápban lévő elektronikát megkeveri a kapcsolgatás.
Ezért írtam, hogy amennyiben szükséges a fényerőszabályzás, hagyományos táp és egy olyan áramkorlátozó elektronika szükséges, aminek van PWM csatlakozási pontja.
Pl ilyen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!