Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem elég egy integrált...

Miért nem elég egy integrált erősítő a fejhallgatóval való zenehallgatáshoz?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy egy Cambridge Audio AXR-100-assal próbálkozom, van rajta fejhallgató-kimenet, de miért nem szól úgy ez a 220 000 forintos erősítő fejhallgatórésze, mintegy 100 000 forintos fejhallgató-erősítő? Egy Sennheiser HD 660-assal próbálkozom...

2021. máj. 9. 15:19
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Tisztelettel kérem azokat, hogy részletesen, akár technikai paraméterekkel magyarázzák el nekem az erősítő fejhallgató-kimenetének, illetve a fejhallgató-erősítő minőségi különbségét. Szerintem egy 150-200 000 erősítőbe már nem építenek gagyi fejhallgató-erősítőket, sőt vannak ilyen például, ilyen volt a Denon 720-a is, mely gyorsan eltűnt a forgalomból... Annak dicsérték a fejhallgató-kimenetét, a hang minőségét. Tényleg nem értem... Mert a fejhallgató-erősítő nekem azért tűnik drágának, mert keveset gyártanak belőle. Szerintem parasztvakítás az egész...
2021. máj. 10. 13:19
 12/24 Morzsi007 ***** válasza:
Mással próbáltad a fejest? Az hogy tetszett?
2021. máj. 10. 15:46
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem, ezért kérdezem... Sajnos nem vagyok abban a helyzetben (mozgássérült), hogy hifiszalonokba járjak. Ezért fontos minden információ. Az otthonülésben nagyon sokat segít a zene, a minőségi technikai szinten. Hangfalak nem lehetségesek.
2021. máj. 10. 20:06
 14/24 anonim ***** válasza:

Én vérkomolyan megkérnék valakit, hogy dugdossa ide-oda a fülest belátása szerint úgy, hogy nem látod, és nem kommunikáltok, és mindketten írjátok a magatok igazságát! Aztán ha úgy van, szívből jót röhögnék magamon, hogy tényleg mennyire igazak rám is a legalapabb pszichoakusztikai törvényszerűségek (csak egy példa: moziban a vászon jobb szélén robban valami, a hang viszont telibe minden hangszóróból jön "egyszerre", vagy legalábbis a beállított késleltetések szerint. Ember nem lesz, aki ne jobbról hallaná, főleg ha a visszhang már úgy kolbászol, mintha onnan érkezett volna, ahol villant. És rengeteg emberrel ugyanez van akkor is, ha balról jön a bumm).

Valahogy nehezen hiszem én is egyébként, hogy két kilóért kijön valami, aminek külön kiemelik, hogy minőségi a füles kimenete, gondolom nem egy-két tesztben is megemlítik, hogy tényleg nagyon jó, aztán meg kiderül, hogy hangszínszabályzó nélkül színez vagy ilyesmi. Annyiért még selejt is extrém nehezen jön ki a kapun.

2021. máj. 10. 20:49
 15/24 Morzsi007 ***** válasza:
Ha jól értem a fejest esdig mással használtad, most meg ezzel az AXR-100-assal nem olyan a hangja, amit megszoktál, nem tetszik. Ez lehet attól, hogy a fejes karakterisztikájához nem annyira passzol az erősítő és DAC kombója, ami benne van az AXR-100-asban.
2021. máj. 11. 08:20
 16/24 A kérdező kommentje:
Eddig hangfalakat használtam. Fejhallgatót nem. Költözés miatt ez változik, kénytelen vagyok fejhallgatóval hallgatni zenét. Csak annyit nem értek, hogy miért tesznek fejhallgató-erősítőt az erősítőbe, ha az vacak egy szimpla DAC+fejhallgató erősítőhöz képest. Ráadásul 100 000 felett szinte minden erősítőbe, 200 000 felett mindbe. A monitorozásról nincs szó. Vannak tesztek - av-online -, ahol több ilyen erősítő fejhallgató-erősítőjét dicsérik. Erre vonatkozik a kérdésem, hogy valóban akkora-e a különbség, hogy fejhallgató-erősítőt kell még vennem, ami azért a jobbak esetében újabb 300 000 Ft.
2021. máj. 11. 09:32
 17/24 anonim ***** válasza:

Ja, hogy te csak olvastad vagy kitaláltad, hogy nem szól úgy???

Nyilván a boltos rád akarja sózni a különálló kis semmi erősítőt is. Egy bizonyos (viszonylag filléres) szint fölött nincs mit elrontani ezeken. Egzakt tudomány, hogy úgy mondjam. Gyakorlatilag gyártó szemmel is kész megoldásokból áll a világ, csak ki kell választani a kategóriát, ennek megfelelően kell berendelni a komponenseket, na meg ellenőrizni és bizonyos esetekben finombeállítani.

2021. máj. 11. 10:25
 18/24 Morzsi007 ***** válasza:
67%

Ez nem egyszerű. Ha valamire azt mondják, hogy jól szól, az nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. HD 600-as szériát sokan dicsérik, de nem minden zenéhez ideális és nekem pl egy Focal Listen prof. jobban bejött, mint egy HD600. Ehhez még hozzájön az erősítő hangjának sajátossága és a végeredmény meg csalódás lesz. Egy több százezres “rendszert” látatlanban hülyeség volt/lenne beruházni. Meg kell hallgatni előtte, tudom, a Te esetedben nem egyszerű. Vagy, ha már megvan és nem jött be, akkor tovább adni.

Még annyit, hogy ez nyitott fejes csendes szobában célszerű használni, naturális hangja talán lapos lehet a hangfalak után.

2021. máj. 11. 11:41
 19/24 anonim ***** válasza:
30%
Azért a jó erősítők közti valós különbség elenyésző még a nagyszerű fülesek közti legkisebb eltérésekhez képest is. Van egy tükörsima frekvenciameneted egy ugyanolyan fázismenettel, jóval a hallható spektrumon túl, néha szinte egyenáramtól többszáz kHz-ig. Tegyük mellé a kimondottan szép impulzus- és step választ, meg egy béka segge alatti IMT értéket, és kb bizonyítást nyer, hogy megint a látvány alapján hallanak emberek olyasmit, amit akarnak.
2021. máj. 11. 12:45
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok fontos, értékes választ. Eddig is hasznosak voltak. De akkor terítsük ki a lapokat kártyás nyelvezettel.

Itt állok egy ilyennel:

[link]

Ennél a 200 000-es erősítő fejhallgató hangjánál ez sokkal jobban szól?

[link]

Azért a CA-ból évente legyártanak 2-300 000 darabot, míg az ilyenekből 2-3 000 darabot, tehát a fajlagos költsége 50-100-szorosa a CA-nak. Ennek függvényében kérdezem, hogy érdemes e váltani. Nekem a CA fejhallgatóval visszalépés a hangfalakhoz képest.

2021. máj. 11. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!