Miért nem elég egy integrált erősítő a fejhallgatóval való zenehallgatáshoz?
Én vérkomolyan megkérnék valakit, hogy dugdossa ide-oda a fülest belátása szerint úgy, hogy nem látod, és nem kommunikáltok, és mindketten írjátok a magatok igazságát! Aztán ha úgy van, szívből jót röhögnék magamon, hogy tényleg mennyire igazak rám is a legalapabb pszichoakusztikai törvényszerűségek (csak egy példa: moziban a vászon jobb szélén robban valami, a hang viszont telibe minden hangszóróból jön "egyszerre", vagy legalábbis a beállított késleltetések szerint. Ember nem lesz, aki ne jobbról hallaná, főleg ha a visszhang már úgy kolbászol, mintha onnan érkezett volna, ahol villant. És rengeteg emberrel ugyanez van akkor is, ha balról jön a bumm).
Valahogy nehezen hiszem én is egyébként, hogy két kilóért kijön valami, aminek külön kiemelik, hogy minőségi a füles kimenete, gondolom nem egy-két tesztben is megemlítik, hogy tényleg nagyon jó, aztán meg kiderül, hogy hangszínszabályzó nélkül színez vagy ilyesmi. Annyiért még selejt is extrém nehezen jön ki a kapun.
Ja, hogy te csak olvastad vagy kitaláltad, hogy nem szól úgy???
Nyilván a boltos rád akarja sózni a különálló kis semmi erősítőt is. Egy bizonyos (viszonylag filléres) szint fölött nincs mit elrontani ezeken. Egzakt tudomány, hogy úgy mondjam. Gyakorlatilag gyártó szemmel is kész megoldásokból áll a világ, csak ki kell választani a kategóriát, ennek megfelelően kell berendelni a komponenseket, na meg ellenőrizni és bizonyos esetekben finombeállítani.
Ez nem egyszerű. Ha valamire azt mondják, hogy jól szól, az nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. HD 600-as szériát sokan dicsérik, de nem minden zenéhez ideális és nekem pl egy Focal Listen prof. jobban bejött, mint egy HD600. Ehhez még hozzájön az erősítő hangjának sajátossága és a végeredmény meg csalódás lesz. Egy több százezres “rendszert” látatlanban hülyeség volt/lenne beruházni. Meg kell hallgatni előtte, tudom, a Te esetedben nem egyszerű. Vagy, ha már megvan és nem jött be, akkor tovább adni.
Még annyit, hogy ez nyitott fejes csendes szobában célszerű használni, naturális hangja talán lapos lehet a hangfalak után.
Köszönöm a sok fontos, értékes választ. Eddig is hasznosak voltak. De akkor terítsük ki a lapokat kártyás nyelvezettel.
Itt állok egy ilyennel:
Ennél a 200 000-es erősítő fejhallgató hangjánál ez sokkal jobban szól?
Azért a CA-ból évente legyártanak 2-300 000 darabot, míg az ilyenekből 2-3 000 darabot, tehát a fajlagos költsége 50-100-szorosa a CA-nak. Ennek függvényében kérdezem, hogy érdemes e váltani. Nekem a CA fejhallgatóval visszalépés a hangfalakhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!