Miért csinálja ezt a hifi?

Figyelt kérdés
Van egy réginek mondható Sony mhc-rg270-es hifim, egyik napról a másikra azt csinálja hogy megnyomom a bekapcs gombot ami folyamatosan pirosan világít hogyha kivan kapcsolva és ha bevan kapcsolva akkor elmúlik a piros ledje, megnyomom, kimúlik a piros led és vissza a piros led, bekapcsolnám de egyből ki is kapcsol.. miért csinálja ezt? Próbáltam már kihúzni a konnektorból, várni vele, vissza be ugyanaz. Nem poros belülről annyira hogy tré lenne, nem melegedett túl, nem volt semmi olyan csinálva vele ami normál használattól kívül esne, gyári hangfalakkal használom, mi lehet a baja?
2021. máj. 2. 16:06
 1/7 Vortrex ***** válasza:
87%

Külön egy standby és egy üzemi tápegység lehet a nyáklapján. A standby tápról kap áramot a piros led és a távirányító vevő elektronikája. Amikor bekapcsolod, a standby táp aktiválja az üzemi tápot és bekapcsol a hifi. Valószínűleg az a baja, hogy az üzemi táp kimeneti pufferkondenzátorai elöregedtek, és nem tud stabil feszültséget tartani, amitől összeomlik a táp, amit az elektronika áramkimaradásnak érzékel és visszaáll standby-ba.

Ha hajszárítóval felmelegíted a nyáklapot, előfordulhat, hogy elindul. Ez esetben szinte biztosan kondenzátor baja van

2021. máj. 2. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a tápjában elöregedtek a pufferkondik. (akár hagyományos trafós táp, akár kapcsolóüzemű, tud ilyet produkálni)
2021. máj. 2. 16:15
 3/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszaitokat, ez javítható? ha el viszem egy szerelőhöz körülbelül mennyiből javítja meg ha egyáltalán meg lehet? Ha meglehet akkor teljesítményben fogja tudni hozni amit a gyárival tudott?
2021. máj. 2. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha korrekt, akkor a beszerzési ár két-háromszorosánál nem számol többet a kondikért (filléres tételek), és egy órányi munkdadíj, ami kb. 5000 forintnál indul.
2021. máj. 2. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:
rendben, akkor elfogom vinni szerelőhöz, nagyon köszönöm a segítséget! :)
2021. máj. 2. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Már megint a kondikra fogják a hibát...

Én miért nem úszom meg a javításokat egyszerű kondicserével ?

Nem hiszem el...

Amúgy ezek még akkor is elindulnak,ha kiforrasztom a puffereket....

Max búgzik a végfokja,,,de megy akkor is....

2021. máj. 3. 19:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerintem írj egy privátot a felettem íróra, mert a hozzászólásából ítélve szervizes az illető...
2021. máj. 3. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!