Autóhifi esetén egy 50 amper biztosítékú erősítőhöz gondot jelent-e, ha 50 mm2 keresztmetszetű hegesztőkábelt használok áramellátás gyanánt?
Adott egy régi suzuki swift amelyben jelenleg egy kábelszettből való olcsó tápkábel van. Ezt le szeretném cserélni komolyabbra, mivel egy Hifonics Titan tx440 erősítő került be. Találtam 35 mm2 keresztmetszetű hegesztőkábelt, amely 2000 Ft/m az 50 mm2 pedig 2200 Ft/m. Így az 50-eset venném, azonban nem tudom, hogy származhat-e ebből probléma, ha a kelleténél vastagabb a kábel?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Igen, végül 25-os kábelt vettem.
Az 50-es kábelt azért akartam eleinte, hogy később ne kelljen majd vastagabb kábelt venni egy másik autóba, de úgy voltam vele az úgyse most lesz.
Ehhez a 25-os kábelhez mekkora biztosítékot tegyek az akksihoz? Jelenlegi kábelen egy 80 amperes biztosíték van, az megfelelne erre is?
Egy 120-as ANL jó lesz..
De ne üvegbiztit,,hanem a rendes csavaros füleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!