Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogy lehet leszedni a hifim...

Hogy lehet leszedni a hifim kazetta ajtaját?

Figyelt kérdés

Le akarom szedni hogy ki tudjam cserélni a görgőt, de sajnos nem jövök rá hogy lehet leszedni.

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. ápr. 22. 14:44
 1/10 anonim ***** válasza:

Általában elég egyszerű, kinyitod és húzod / tolod a lapjának síkja irányába (tehát nem függőlegesen, hanem abban a kb 30 fokban, ahogy kinyílt). Nem tudom, elég érthető-e

Nincs egy szomszéd ott a Tasnád utcában, aki tudna segíteni?

A görgőcseréhez ez ritkán szokott elég lenni, az általában csak szétszedés után megy (bár ki tudja, láttam már karón varjút).

2021. ápr. 22. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 22. 15:14
 3/10 Wadmalac ***** válasza:

A képekből nem sok derül ki.

De általában a kazettaajtó kiszedését nem tudod elölről megcsinálni.

Van, amelyiknél azt a magnótestbe benyúló két szélső íves karját oldalra nyomva ki lehet ugratni egy vályúból és akkor lenyílik teljesen, de nem mind ilyen.

Ki kell bontani hátulról az egész mechanikát, a kazetta hajtás egységet, hogy hozzáférj. De ha kint van a mechanika, már tudsz görgőt cserélni ajtóleszedés nélkül is. :)

2021. ápr. 22. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:
A képekből valóban nem sok derül ki. A legtöbb esetben a kazetta ajtó leszedése után sem lehet kicserélni a görgőt, ahhoz ki kell szerelne az egész mechanikai részt. A képen – már amennyire látszik – a görgő jó állapotban van, miért akarod kicserélni?
2021. ápr. 22. 15:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Mert sajnos repedtek.

Kép:

[link]

És sajnos szerviz nem tudta kicserélni mert nincs hozzá görgő, de egy fórumon tud adni egy illető mert ő alakítsa át az egyik magnó részét, de nem tudom jó e az enyémbe.

Kép:

[link]

Jól hiszem ez lett volna jó nekem:

[link]

Néha meg ugrik a a zene mintha tű lenne de nem teszi tönkre a kazettákat.

Régen pálinkával szoktam pucolni fejet görgőt stb de most már 96%-os gyógyszertári alkohollal, de elvileg 70%-os jóban ajánlott a gumikra.

2021. ápr. 22. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, így kinagyítva már látszik, hogy repedezett. Az a lényeg, hogy rá lehessen helyezni az eredeti tengelyre és az átmérője egyezzen meg az eredetiével. Annak idején én foltbenzinnel tisztítottam, az tesz benne kárt.
2021. ápr. 22. 15:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Vagy így már nem ajánlott használni?

Bármikkor begyűrheti a szalagot?

2021. ápr. 22. 15:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Így repedezetten már nem az igazi, a felülete már nem tökéletes. Félrehúzódhat a szalag, emiatt meggyűrődhet, vagy megcsúszhat, a sebessége nem lesz egyenletes, ezért nyávoghat.
2021. ápr. 22. 15:51
 9/10 Wadmalac ***** válasza:

Még egy dolog, hogy a kis repedések begyűjtik a mágneses port a szalagról és utána randomban vissza is rakják.

Én továbbra is azt javaslom, hogy ki kéne kapni a komplett, lemezekre szerelt mechanikát, kényelmesebben férsz hozzá.

Remélhetőleg nem beszegecselt tengelyen van az egész görgős történet.

2021. ápr. 23. 08:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy elnézem ez valami nagyon olcsó és igénytelen szerkezet, kár pénzt és időt ölni bele...
2021. ápr. 23. 08:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!