Van egy Panasonik sa-ak750-es hifim. Hogyan csináljam hogy jó legyen?
Szia!
Először egyetlen kábelt dugj a HiFi-be. és kapcsold úgy, hogy a MusicPortról vegye a jelet..(Van egy Music port kapcsolója)
Utána tekerd fel egy kicsit a hangerőt, és kézzel fogd meg az egyetlen kábel végét.
Ha zúg akkor idáig jó..
Utána told meg a kábelt, és próbáld újra...ha megint zúg, akkor idáig is jó..
Próbáld ki együtt mégegyszer a számítógépeddel.
Ha nem ment...
A hangkártyád kimenetére (ha erősített) tegyél egy fülhallgatót és hallgasd, hogy ott hallassz-e valamit....ha igen akkor a kettőt összekapcsolhatod, szólnia kell.
Ha nem erősített a kimenet, akkor egy kisebb aktív hanszóróval is ellenőrizheted ezt.
Esetleg érdemes megnézni, hogy a szg. kimenete nincs-e lekapcsolva, vagy lehalkítva.
Bármilyen kábelhossznál szólnia kell (, az viszont igaz, hogy ha rövidebb akkor kevesebb lesz a zaj.)
Üdv!
Rendben..én úgy értettem, hogy csak zaj van.
Egy ötletem van még:
Esetleg túl lehet vezérelve a Hifi, ez eseben:
1. lecsökkenteni 0-ra a szg. jelét
2. maxra a hifiét.
3. addig emelni a szg-ét, amíg a hang minősége elfogadható.
....ha az így kapott hangerő annyi, amennyi várható a szerkezettől, akkor minden ok, ha sokkal kevesebb...az..baj:)), akkor nem tudom.
Esetleg egy kérdés: csak erről a portról szól ilyen furán?
Bármi más forrásból jó?
(Egy hibás hangszóró is tud ilyesmit csinálni..)
Üdv!
Mégvalami...
Ha esetleg lenne egy mp3 lejátszó....vagy walkman...ilyesmi,arról is kipróbálhatnád, akkor legalább tudnád, hogy Hifi vagy szgép.
Lehet egy video vagy DVD hangkmenete is...csak akkor RCA-jack kábel kell, vagy egy átalakító...
Köszönöm ismét a választ! Próbáltam már tv-vel, mp:3-mal. Tv-vel jó volt, mp:3-mal nem. De ahogy visszagondolok, lehet neked lesz igazad mikor mp:3-on hallgattam az mp:3-om max hangerőn volt akkor volt ez a zaj, a tv-nél nem volt maxon csak a 100-as skálán 15-ön úgy jó volt nem volt zaj.
Tehát, akkor a számítógépet vegyem halkra és a hifin szabályozzam a hangerőt. Így belegondolva lehet, hogy ez lesz a gond, mert ha hallgatok, mondjuk 1 lassú halkabb kevés basszusú zenét akkor jó maxon sincs semmi zaj, de ha beteszek 1 vadabb hangosabb zenét akkor már egyből ott a zaj valószínű ez lesz a gond. Megírom, hogy mire jutottam! Ja és a gépen kivan kapcsolva minden equalizeres beállítás csak alap ezt úgy tudom így kell! És a számítógépbe egy elosztóval van belecsatlakoztatva a fejhallgató is, de ez nem zavarhatja, mert próbáltam már az elosztó nélkül is és akkor is ugyanaz volt tehát ez nem lehet gond.
Igen..próbáld ki, ha lehet, és írj, hogy mi lett :), tanulság nekem is.
1.
Lehet, hogy az erősítő tud szabályozni(konkrétan egy adott átlag szinten tartani a jelet) maga is, legalábbis az első fokozat(Ez lehetne a bringás példád.)a szabályozási tartománya viszont valószínűleg véges.
2.
Vagy: ha, nem tud szabályozni, akkor is vezérelhető a hangerő -pl. két fokozatú erősítő, mind a kettő erősítését vezérli a hangerőgomb...ugyanakkor egy bizonyos jelnagyságnál az elsőt túlvezérli a bemeneti jel, míg a 2-at nem.
Így nem üvölt, de torz...halkan jó, hangosabban nem jó.
Ezt a két verziót tudom pillanatnyilag elképzelni.
(Túlvezérli:a jel nagyság eléri az adott fokozat tápfeszültségét(vagy egyéb okból adódó maximumát), ennél nagyobb nem lehet - azaz ha képen -pl. oszcillószkópon látnánk azt mondanánk: le van vágva a hullám teteje)
Üdv!
Ja..:), ami az equalizert illeti, úgy használod, ahogy jólesik ( bár ha igazunk lesz, akkor ott éppúgy kell ügyelni a jelszintre),de tény, ha már egyszer hifi a hifi, és hifi a zene, akkor rendszerint nem kell az equalizer, fölösleges.
Tulajdonképpen akkor kell tényleg, ha te komponálsz valamit és ízlésed úgy kívánja...Vagy ha az a hangmérnök, aki az eredeti felvételt, amit hallgatsz elrontotta a saját equalizerével ..ilyen is van :)..nos akkor a sajáttal még lehet valamennyit korrigálni az eredményen.
Én alapeseben kikapcsolnám.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!