Miért csinál rondább képeket egy 8 mpixeles fényképezőgép, mint egy 4 mpixeles?
Most vettem a 8mpixelest, mert a régi kijelzője tönkrement.
Az új gépen ha visszanézem a képeket, akkor szépek. De amikor feltöltöm a számítógépre, akkor nagyon csúnya, homályos, életlen, mindenféle színű.
Mi lehet a baj?
ACD See Pro képszerkesztőm van.
Nekem az jutott eszembe, hogy amikor csak úgy simán fényképezek a 6 megapixeles gépemmel nekem is homályos, kb. mintha telefonnal csináltam volna. Vagy még azzal se :D
Ha átállítom macro-ra vagyis, hogy fókuszáljon rendesen akkor csodálatos képeket lehet vele csinálni. Akkor egy adott pontra helyezi a hangsúlyt és éles lesz az egész kép.
De lehet a márkáját tekintve a mostani gyengébb minőségű. Kérdezd meg ott ahol vetted, nekem megmutattak rajta mindent ott helyben.
Gondolom...
Tán akkor bővebben is kifejthetnéd a bénaságomat...
Van fényképész ismerősöm, és ő mindig dícsérte a képeimet. Ez a 3. gépem, és még sose voltam BÉNA, csak ezzel...
Úgyhogy várom a javaslataidat, hogy mégis mit tegyek, hogy ne legyek BÉNA...
Kedves utolsó!
Azért nem a fényképész ismerősöm kérdezem, mertkülföldön tartózkodik...
Amúgy az utolsó előttinek köszönöm a választ, sokat segített! Átállítottam a megát és azóta szépek a képek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!