Mitől zúg az erősítő?
Bármilyen hangfalat is kötök rá vagy bármilyen eszközt pl telefon vagy számítógép. Nagyon kicsi hangerőn is elnyomja a zenét ha 1 mm nagyobbra tekerem a hangerőt a minimumtól akkor már iszonyatos fehér zaj van. Mi lehet a baj?
RFT Proxima 408 régi rádiós erősítő. Kaptam, aztmondták kontaktos de ők se tudnak többet. Elsőnek megcsináltam az egyik magnó bemenetjét rca aux csatlakozóra. Nemtdom hol lehet a hiba.
Igen, kontaktos.
Megoldás:
Szétszeded az utolsó darabig, és talán látod, hogy hol ér össze. Kivéve ha nem látod, mert pl. a csatlakozóban van a hiba.
Lehet hogy 10perc, lehet, hogy egy egész nap.
De mindezt tapasztalat nélkül írtam, megalapozottsága kérdőjeles
Találtam egy megoldást ami elég fura, nagyon fura. Ha az rca csatlakozó(csak úgy ráforrasztottam a vezetékeket de nem tettem sehova csak a levegőben volt)
Fém részét vagyis a föld részét hozzáérintem a tápegység lapján lévő egyik forrasztásra (a hátulja ahol forrasztva van az alkatrész) akkor megszűnik a zaj. Viszon a balance amivel a 2 hangfal között lehet finomítani az egyikirányba tekerve halkítja mind a kettő hangfalat ellenkezőbe pedig erősíti. Szerintem most mono a hang mivel egyik pillanatról a másikra az egyik hangfal kimemet nem működött. Megoldottam azzal hogy egyik vezeték maradt amelyik jó volt de a másik helyett rákötöttem azt is az első hangfal vezetékére vagyis most az egyik vezetéken osztoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!