Onkyo TX-8020 receiverre rá tudok csatlakoztatni egy Onkyo EQ-240 equalizert?
Nem érdekel, ha nem tudom az equalizált jelet rögzíteni, csak a hangfalak felé tudjam kitenni és ki/be kapcsolni.
Hogy kéne bekötni, hogy bármelyik jelforrás jelét tudjam szabályozni vele és az el is jusson a hangfalakra?
Idáig így nézett ki a felállás:
egy darab jelforrás --(egy darab kábel)--> EQ-240 vonalbemenet --> EQ-240 vonalkimenet --> TX-8020 egyik vonalbemenet --> TX-8020 hangfalkimenetek ==> hangfalak
viszont mivel több forrást akarsz csatlakoztatni, ez így fog kinézni:
több jelforrás ==(több darab kábel)==> audio átkapcsoló bemenetei --> audio átkapcsoló kimenete --> EQ-240 vonalbemenet --> EQ-240 vonalkimenet --> TX-8020 egyik vonalbemenet --> TX-8020 hangfalkimenetek ==> hangfalak
az audio átkapcsolóval tudsz váltani a jelforrások között.
Akkor pontosítok.
Eddig így nézett ki:
több jelforrás (TX-8020 több vonalbemenetén) --> TX-8020 hangfalkimenet --> hangfalak
Emlékeim szerint régen, az őskorban volt lehetőség arra, hogy a több vonalbemenet bármelyike átszaladjon az equalizeren (adott esetben az arra csatlakozó tapedeck rögzíteni is tudta ezt a jelet), majd vissza az erősítőbe és onnan tovább a hangfalakra. Nem emlékszem már, pontosan hogyan kellett bekötni.
Kérdés, hogy ez a rendszer működne-e a jelenlegi erősítőmmel (TX-8020), alkalmas-e erre a fajta hurokra / visszacsatolásra / akármire.
Pont azt akarom elkerülni, hogy egy külső eszközzel kelljen bemeneti jelforrást választanom, ha már egyszer van öt bemenetem az erősítőn.
Tehát akkor jól sejtem, hogy ez így nem fog működni, kell szereznem egy korban hozzá illő erősítőt?
Miről ismerem meg? Tape Monitor kapcsoló?
"Tehát akkor jól sejtem, hogy ez így nem fog működni"
Ott van a linken ami kell hozzá.
Akkor megismétlem, lassabban, hátha nem volt elsőre egyértelmű:
- Pont azt akarom elkerülni, hogy egy külső eszközzel kelljen bemeneti jelforrást választanom, ha már egyszer van öt bemenetem az erősítőn.
- kell szereznem egy korban hozzá illő erősítőt? Miről ismerem meg? Tape Monitor kapcsoló?
"Akkor megismétlem, lassabban, hátha nem volt elsőre egyértelmű:"
Akkor megismétlem, lassabban, hátha nem volt elsőre egyértelmű:
A kérdésben szereplő feltételek mellett nem jön össze.
Oké, köszönöm.
Esetleg valaki tudna segíteni, milyen erősítővel oldható ez meg, miről ismerszik meg, mi kell hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!