Ez mitől lehet?
Van egy hangfal-erősítő-keverő hármasom, de az egyik hangfalban a hangszóron keletkezett egy 0.5mm-es lyuk. Azóta nagyon rossz hangja van, torzít, semmit sem hallani, csak a zúgást. Próbáltam keverő nélkül, próbáltam a bass-t, a trebble-t, és a 3d-t levenni -10-re, de ugyanúgy rossz.
Van egy hangfelvétel róla: [link]
Egyébként a hangfalban 1 hónapja cseréltem hangszórót, mert a benne lévőnek elszakadt a membránja. A vezetékeléssel nincs baj, jól lett bekötve, forrasztva lett, és zsugorcsövet tettem rájuk.
De mitől terhelődik túl? A legkissebb hangerőn is ugyanúgy torzít.
Azért érdekes, hogy most cseréltem nemrég, de megint kell.
"De mitől terhelődik túl?"
A tekercs le van szakadva.
Milyen comment? Azt már egyszer törültem 🤔🤔
„Egyébként a hangfalban 1 hónapja cseréltem hangszórót, mert a benne lévőnek elszakadt a membránja”
Vajon mitől szakadt ki? Ez intő példa azoknak, akik szerint az a jó, ha az erősítő teljesítménye nagyobb, mint a hangszóróra adható maximális teljesítmény. Akkor torzít kis hangerőn is, ha valami miatt súrlódik a lengőtekercs.
„De mitől terhelődik túl?”
Például attól, hogy az erősítő teljesítménye nagyobb, mint a hangszóróra megengedett legnagyobb teljesítmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!