Hogy tud egy DVD lejátszó és egy CD lejátszó tönkretenni egy lemezt?
Írtam ki egy filmet DVD lemezre és le is ellenőriztem a PC-ben jól sikerült de mikkor be raktam az asztali DVD lejátszóba elkezdett akadozni és vissza raktam a PC-be és már ott is akadozott, az asztali DVD lejátszom nem minden Divx filmet játszik le akadás mentesen de nincs is rá írva hogy lejátszaná se a használati utasításában sem.
Hifimbe elkezdett rossz lenni a lézer fej és nehezen indultak el a zenék mindig NO Disc-et írt ki de volt egy hiba mentes CD-m aminél elkezdett akadozni és szintén tönkre tette hiába rakom be máshová ott is akadozik az a része.
De hogy?
Nem ér hozzá fizikailag.
(eggyes hozzászólására válasz)
Egyáltalán nem marhaság cd-t/dvd-t hallgatni, ne hallgasson senki a divat emberekre, akik tudatlanul fikázzák a régit, mert a cd sokkal jobb pl.:az mp3-nál.
(A kérdésre a válaszom)
A lézeres technológia azt hivatott kiküszöbölni, hogy fizikai kontaktus, súrlódás/kopás legyen az adathordozón annak meghajtása közben.
Lehet, hogy nem is a cd/dvd lejátszód a hibás. Ha író készülék, akkor a lézer nem a műanyagot "sérti" hanem a fém fóliát, ami a lézersugarak visszatükrözésééert felel.
Azt érdemes megnézni, hogy nem-e ér hozzá a készülék bármilyen darabja lejátszás közben.
Egyébként lehet a probléma okozója egy rossz műanyag cdtok is. A hordozás közben megfordul a lemez, hozzáér a tok fenekéhez, ahol valami porszemcse, vagy öntési hiba karcolgatja.
És az is lehet, hogy betöltésnél van a hiba pl.: ha olyan mint az autókban van, akkor a porvédő filc vagy akármi koszos, és a lemezhez érve karcolja azt, de lehet egy leejtés utáni elmozdulás is az oka. A tálcás betöltésnél lehet, hogy nem megy le kellően a meghajtó mehanika, és az karcol. A szimpla bepattintós megoldásnál meg a felhasználó okozhatja a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!