Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Üdv! Fullcsöves (gitár)erősít...

Üdv! Fullcsöves (gitár)erősítőnél, hogy lehetne kivitelezni, hogy csak az előfokot használjam?

Figyelt kérdés

Az erősítőm hangjának felvételét szeretném úgy megoldani, hogy az előfokból vonalba felveszem (van gyárilag rajta "preamp out"). A bökkenő ugye az, hogy, ha az erősítőt terheletlen kimenettel járatom, akkor a kimenő trafó elszáll, ha viszont műterheléssel terhelem (ládával nem játszik, mert túl hangos a lakásba), akkor a végcsövek kopnak fölöslegesen..

Azt szeretném megoldani, hogy a végfok ne járjon ebben az esetben. Nem vagyok benne biztos, de megoldás lehet, ha a végcsöveket egyszerűen kiveszem? (gyanítom, hogy nem)

Mi lehetne más opció?

Előre is köszi! :)

2021. febr. 26. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Kapcsoló az anódfesznek.
2021. febr. 26. 19:45
 2/9 Szirty ***** válasza:
68%
...és/vagy a fűtésnek (már ha nem soros fűtése van) mert ugye a fűtés is használja (öregíti) a csövet...
2021. febr. 27. 10:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
2021. febr. 27. 11:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Igaz. Tényleg, mi van, ha csak a fűtést vesszük el?

Biztos hogy nem soros.

2021. febr. 27. 11:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Itt a végfok kapcsolása (sajnos jobb minőségben nem volt).

[link]

Annyiban eltér az enyém, hogy a bias állítás automatikus, (de arról nem találtam kapcsolást).

2021. febr. 28. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedbe inkább beszereznék egy csöves előfokot amit PC-re köthetek, vagy építenék valami palmert 1w kimenő teljesítménnyel.
2021. márc. 1. 18:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Raktam a fűtésre egy kapcsolót. Ha úgy kapcsolom be az erősítőt, hogy nem megy a fűtés, akkor nem szólal meg, tehát valószínűleg elég a fűtést lekapcsolni.

De ezzel kapcsolatban az merült még fel bennem, hogy ilyenkor, kell a kimenő trfóra terhelés, vagy ilyenkor a kimenő trafó se jár?

2021. máj. 24. 20:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, ne használj csöves erősítőt, akkor nem fog tudni kopni sem. Ezeréves, elavult technológia.
2021. jún. 13. 18:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Tényleg.. erre még nem is gondoltam 🙃
2021. jún. 14. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!