Mélynyomó beköthető az erősítőn található hangszóró csatlakozókra?
Mivel nincs ezen a tipusú erősítőn subw csatlakozó.
Azon agyaltam, hogy ugyis a ménynyomó csak a mély hangokat adja ki. Tipusa:pioneer stereo sa-6200
"megvan adva, hogy csatornánként mekkora max teljesítmény tud felvenni pl.:35W"
A passzív hangládákon feltüntetett teljesítmény (Watt) nem azt adja meg hogy mekkora teljesítményt tud felvenni, hanem azt hogy mekkora teljesítményt képes elviselni.
Felvenni meg annyit vesz fel amennyit adsz neki.
1-es jól leírta.
„ugyis a ménynyomó csak a mély hangokat adja ki.”
Igen, a magas hangokat nem viszi át, de ettől még a magas hangok szempontjából is terheli az erősítőt feleslegesen. Ezért kell a mély hangszórókról leválasztani a magas hangokat. A magas hangú hangszóróra sokkal veszélyesebb, ha a rákerülnek a mély hangok, ezért arról meg a mély hangokat kell leválasztani.
„megvan adva, hogy csatornánként mekkora max teljesítmény tud felvenni pl.:35W ?”
Nem, a hangszóróra megadott maximális teljesítmény azt jelenti, hogy legfeljebb ekkora teljesítmény adható rá. Ha nagyobb teljesítményű erősítőre csatlakoztatod például 50 W-osra, akkor 35 W-nál nagyobb teljesítményt is fel tud venni, ettől viszont könnyen tönkremehet. Kisebb teljesítményű erősítőre, például 20 W-osra kapcsolva, pedig nem tud felvenni nagyobb teljesítményt, mint amennyit az erősítő képes leadni, hiába 35 W-os a hangszóró.
Rosszul írtam, úgy értem, hogy az erősítőn lévő egy adott csatlakotó mekkora teljesítményt tud leadni pl.:15w/canal. Ez így van nem, és ezért nem tudja jobban terhelni a mélynyomó az erősítőt ?
Köszi a választ
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!