A Telekom iptv 5.1es hangot sugároz?
Figyelt kérdés
Nem tudom de nekem hátsó hangfalak nem szólnak pedig térhatásúra van állítva a set top box (inkább csak halkabb lesz ha erre állítom)2021. febr. 12. 23:19
1/6 anonim válasza:
Az iptv nem sugároz semmit, pláne hangot. Az eszköz azt a hangot továbbítja neked, amit kap az adott csatornáról..
2/6 anonim válasza:
Csak az HBO sugároz 5.1-ben. Egyéb csatornákon Dolby Pro Logic-ra állítsd (Dolby PL néven rövidítheti). Persze ehhez olyan tartalomnak kell mennie, amiben van térhang információ. A mozifilmek 99%-a ilyen, a tévéfilmek, élő közvetítések viszont többnyire csak sztereók. Az erősítő dekódolja azt a sztereó jelből és meg fognak szólalni a hátsó hangszórók, meg a center is. Nem olyan mint egy valódi 5.1, de meglepően jól szól, ha a tartalomban van térhangzáshoz információ. Ha nincs, akkor viszont egy nagy össze-visszaság lesz, akár a dialógusok is megszólalhatnak hátul. Ha ilyet tapasztalsz, kapcsold át az erősítőt sztereóba.
3/6 A kérdező kommentje:
2. Sajnos nincs a házi mozimban pro logic üzemmód és egyéb virtuális 5.1... Régi tvmbe volt dts neo 2.5 azzal valóban mátrixolta, de sajnos a Samsung 2018ban kivette a DTS kodekeket...
2021. febr. 13. 00:45
4/6 anonim válasza:
A dts neo a mátrixolt hangot dekódolta és 5.1-ként küldte a házimozinak. A lényeg az, hogy kell egy mátrix dekóder. Ez az esetek nagy többségében a házimozi erősítőben van, de ezek szerint már kezdik elhagyni. Pedig vannak DVD-k is ilyen hanggal. Ősszel vettem egyet amin egy 1992-ben bemutatott film van, közvetlenül a filmtekercsről digitalizálva (a tipikus filmes hibák látszanak). Annyi van a lemezre írva, hogy sztereó, de a film forrás nekem gyanús volt. Ráengedtem a 18 éves analóg házimozimra amiben van Dolby Pro Logic dekóder, olyan térhangja volt hogy majd' beájultam.
5/6 A kérdező kommentje:
2021. febr. 13. 06:55
6/6 anonim válasza:
Nem, ez csak leveszi a hdmi-ről a hangot és analógként küldi tovább. Egy Dolby Pro Logic dekóder kell neked, de nem találtam különálló ilyet, csak házilag építhetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!