Sajnos egyáltalán nem értek hozzá, kíméljetek. A képen látható hangfal pároshoz keresek erőstőt ( [link] ; [link] ). Foggalmam sincs, hogy hány ohm, watt amire nekem szükségem van. Tippek tanácsok jöhetnek, minél olcsóbb megoldást keresek.
Olyat, aminek az impedncia tartománya 6-16 Ohm, a teljesítménye pedig max 180 Watt. Kisebb lehet, csak akkor nem fogja annyira meghajtani a hangszórót amennyire lehetne, de ha nagyobb, elfüstölhet a tekercs.
2021. febr. 10. 16:15
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Csatornánként 180 Watt vagy összesen 180 Watt? Illetve a többi értéken (300,380W) figyelmen kívül hagyhatom?
2021. febr. 10. 17:02
3/8 anonim válasza:
Csatornánként. A többi a zenei, illetve a csúcsteljesítmény. Ezeket rövid ideig képes elviselni, de ha az erősítő 300 Wattos, semmi sem akadályoz meg abban, hogy ne csak rövid időre kapja meg ezt a teljesítményt. Még ha te oda is figyelsz, egyszer a szomszéd Jóska feltekeri a hangerőt és a hangszórónak annyi.
2021. febr. 10. 17:21
4/8 anonim válasza:
Az a probléma hogy erre a hangfalra sajnos csak rá vannak írva ezek az adatok. Ismerem a hangszórókészletét, tekercs és tekercselő huzal átmérőjét, mágneskörét. Elég hozzá egy 60-80wattos erősítő, lehet még valós folyamatos 80watt is sok lesz neki. Ettől függetlenül egy szobában ki tud alakítani megfelelő erősítővel rendes hangnyomást. Zenehallgatásra adott embernek megfelelő lehet, nem szapulni akartam, csak én régóta foglalkozok hangszórók és hangfalak javításával, gyakorlatilag egy rápillantásból a hangszóróra, közelítőleg megmondom hogy mekkora teljesítményt bír el.
2021. febr. 11. 16:23
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ismerem a hangzását, számomra bőven elegendő. Régebben egyszerű sztereo hifire kötve használtuk de az már nincs meg és most valamivel esztétikusabb, helytakarékosabb megoldást keresek. Esetleg konkrét típust tudtok mondani ami biztosan jó lesz mellé? Árukereső, használt hardverapró bármi jöhet. Viszonylag olcsón szeretném megúszni, nem 60 ezres erősítőt keresek a 30 ezres hangfalhoz :D
Helyedben inkább a tranzisztoros AB osztályú erősítők között nézelődnék.
Ehhez különben is táp is kell, ha ki akarod használni a maximális teljesítményét akkor egy DC24V 5A-es táp kell hozzá, másrészt D osztályú, ami nem is lenne annyira baj, de nem hiszem hogy a technika csúcsa lenne ez a készülék.
Ha kevés a büdzsé, akkor inkább nézz szét a használtak között.
2021. febr. 13. 09:50
8/8 A kérdező kommentje:
Az, hogy AB meg D osztályú tranzisztoros erősítő nekem teljesen kínai, sry :D Még csak hobbi szinten sem foglalkoztam soha audio technikával tehát ilyen téren a tudásom 0 zéró semminek a fele, nincs. Néznék én használtat de kb esztétikai különbségen kívül mást nem vélek felfedezni egy 10 és egy 400 ezres erősítő között :D
Azért köszönöm a segítséget, úgyérzem inkább felkeresek egy audio boltot vagy nemtom, hátha sikerül előre lépnem az ügyben :D Szép napot mindenkinek, köszi a válaszokat !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!