Mi történik, ha fordítva kötöm be a hangfalakat?
(piros-fekete)
...illetve ha az egyiket helyesen, a másikat fordítva?
Azért kérdezem, mert véletlenül így sikerült és megváltozott a hang.
A Bal-Jobb felállás maradt,
az egyik hangfal piros csatlakozójába dugtam a feketét.
"az egyik hangfal piros csatlakozójába dugtam a feketét."
Nem használ neki és rosszabbul is szól mert a jó polaritásnál a membrán előre lökődik míg a fordítottnál hátrafelé rántja az áram arra nincs elég út nekcsapódhat a mágnesnek és rongálja.Könnyen megszakadhat a lengőtekercs.
szomorú.
Kösz!
Kicsit későn, de:
Ha nem hajtom meg (nem szokásom), akkor nem árthat?
(B&W 602 S3)
sajnos így sokkal szebben zenél.
Ne tedd.
Fordítsd vissza.
Illetve ha már nem kell, akkor hallgathatod így is amíg szól.
:(
O.K.
:)
Teljesen mndegy, hogy hogyan kötöd be a hangfalakat. A lényeg, hogy egyformán kösd be őket.
Mert: A hangszóró ugye mozog. Mozgatja a levegőt. Ilyen légnyomásokat csinál. Aztán, ha együtt mozog a kettő (egyformán van bekötve), semmi probléma, szól jól, oké minden.
Nade! Ha az egyiket fordítva kötöd be, akkor a két hangszóró ellentétesen fog mozogni, és valahoyg kioltják egymást. Többek között ez magyarázhatja a "máshogy szól" tapasztalatodat.
Elhihetitek, ezek nem kioltják egymást, sokkal inkább kiegészítik. A filmekből többet hallok, még a rádió is remekel (ami nálam elég véknyan muzsikált).
Tudom, a zenehallgatás szubjektív. Még nekem sincs két egyforma napom, de ez túl nagy javulás a rendszeremben.
Ma kérdezősködtem és az egyik (csak az egyik, mert duplán unalmassá válik az egész) hangfal fordítva lesz kötve.
Most megint rádiózok, mert fülbemászó, de mindjárt ülök a tv elé és jöhet egy újabb film.
elnézést:
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!